• Cts. Nis 27th, 2024

NS demiryollarında dikkat çekici değişiklik

ByHaber Merkezi

Eki 14, 2016

NS demiryollarında dikkat çekici değişiklik

Hollanda Demiryolları işletmesi NS 11 Aralık tarihi itibariyle mevcut hizmet alanlarında ciddi değişikliklere gideceği belirtildi.

Demiryolları yetkililerinden yapılana açıklamada şirketin, önümüzdeki yılda yüzde 2 büyüme yani günde ortalama 20 bin ek tren yolcusuna ulaşmayı hedefledikleri belirtildi. yapılacak değişiklikler göre, bu yıla nazaran önümüzdeki yıl içerisinde günlük 150 ek tren hizmete sunulacak. Şirket yetkilileri, aktarmasız direk seferlerde artışlar olacağı ve buna bağlı olarak bekleme sürelerinde kısalmalar yaşanacağı belirtildi. Ancak bir alanda yapılan olumlu değişiklikler, bazen diğer alanlara olumsuz etki yapabilmekte.

Yapılacak olan değişiklikler şöyle;

Den Haag ve Eindhoven arası yüksek hızlı tren hattı (hsl) hizmete sunulacak. Ancak Dordrecht hsl hattı üzerinde bulunmadığından dolayı bu hizmette faydalanamayacak, NS bu sorunu her saat başı Dordrecht ve Breda’ya (intercity) tren seferleri ile telafi etmeyi amaçlıyor.

Güneybatı bölgesi

Vlissingen ve Rotterdam arası ortalama beş dakika uzarken, Zeeland bölgesinden Brabant’a gidecek olan yolcular 10 dakika daha az seyahat etmiş olacak. NS ayrıca, Almere ve Schiphol arası ilave seferler ekleyecek. Ayrıca, Eindhoven ve Dusseldorf seferlerinin ortalama 15 dakika daha kısalması bekleniyor. Limburg kentinden Den Bosch ve Utrech kentlerine gidecek olan yolcular ise aktarmasız direk bağlantılı tren hizmetlerinden faydalanabilecek.

Nur Cihan

Bir cevap yazın