• Sal. Nis 16th, 2024

Su terapisinin inanılmaz faydaları

ByHaber Merkezi

Ağu 24, 2016

Su terapisinin inanılmaz faydaları

Aç karnına su içmek Japonların vaz geçilmez alışkanlıklarından biridir. Çok eski tarihlere dayanan Japon su terapisi pek çok hastalığı iyileştirmede kullanılıyor.

Japonya’da oldukça yaygın bir şekilde uygulanan su terapisi, bas ağrısı, gastrit, diyabet, hiper tansiyon, astım, kabızlık, göz hastalıkları, hemoroid, bronşit, tüberküloz, kalp problemleri, epilepsi, kulak burun boğaz hastalıkları, artirit, kanser, adet düzensizliği, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları gibi pek çok hastalıkla mücadelede kullanılan doğal bir yöntemdir.

Japon Su Terapisi nasıl uygulanır?

Dişleriniz fırçalamadan önce 640ml (yaklaşık 4 su bardağı) su için.
Dişleriniz fırçalayın ve 45 dakika boyunca hiçbir şey yemeyin.
kahvaltınızı yapın.
Kahvaltıdan sonra 2 saat boyunca hiç bir şey yemeyin.
Sabah kalkınca dört bardak su içemiyorsanız yavaş yavaş artırarak kendinizi alıştırabilirsiniz. Sabahları aç karnına su içme işlemini düzenle olarak yapmanız önerilmektedir. Aşağıda belirtilen hastalıklar için belirli süreler verilmiştir:

Hipertansiyon 30 gün
Diabet 30 gün
Gastrit 10 gün
Kabızlık 10 gün
Tüberküloz 90 gün
Kanser 180 gün
Artirit sorunu olan kişiler su terapisini ilk hafta sadece 3 gün yapmalı ve sonra günlük uygulamaya geçmelidir. Su terapisinin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur, ancak böbreklerimiz saatte 800 ml ile 1000 ml su süzebilir. Bu nedenle bir seferde 4 bardaktan fazla su içilmesi zamanla böbreklere zarar verebilir.

Nur Cihan

Bir cevap yazın