• Sal. Mar 19th, 2024

Hollandalı İşletmeciler Batılı Olmayan Yetenek Arıyor

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

Hollandalı İşletmeciler Batılı Olmayan Yetenek Arıyor
avukat_nazmi_turkkol_010
Basri Doğan, Amsterdam

Hollandalı işletmeler ilk (Zakelijke Diversity Dinner) çeşitlilik iş yemeğini organize ederek ülke genelinde şirketlerine batılı olmayan yetenekleri katmayı hedefliyor. Konu ile ilgili olarak Zaman Hollanda’ya açıklamada bulunan, Avrupa Türk Avukatlar Birliği Başkanı Avukat Nazmi Türkkol, dokuz ünlü Hollanda şirketi 28 Eylül 2016 Çarşamba günü (Zakelijke Diversity Dinner) bir iş yemeği düzenleyerek batılı olmayan yetenekler ile ilk defa bir araya geleceklerini söyledi.

HOLLANDA’NIN TANINMIŞ EN BÜYÜK ŞİRKETLERİ İLE BİR ARADA OLACAK GENÇLERİMİZ ONLAR İÇİN BÜYÜK BİR İŞ FIRSATI

Türkkol ” Yemekte bu şirketlerle tanışmak isteyen iş arayan adaylardan özel web sitesinden kayıt yapmaları isteniyor. Bu grup için bu yemek resmi olmayan bir ortamda Hollanda’nın en iyi şirketleri ile tanışmak için bir fırsattır. Atmosfer açık ve rahat olacaktır, amaç iki tarafın da birbirlerini tanıma fırsatını bulabilecekler. Biliyorsunuz uzun zamandır gençlerimiz okulu bitirdik diplomayı aldık ama, iş bulamıyoruz. Bu konuda tanıdığım zengin bir Hollandalı işadamı vardı. Onunla konuşur iken bu fırsat ortaya çıktı. Kendisi Hollanda’nın en ünlü 9 tane işadamlarını bir araya getirsem, sende onların karşısına iş arayan Türk veya Faslı bulabilirimsin dedi.Bende bulurum dedim. Hedefimiz 28 Eylül’de bu yemeği organize etmek. Bu akşamda bir masada 4 tane iş aramak isteyen gençlerimiz ile, karşılarında o firmanın elamanları olacak. Hem tanışacaklar. Gençler kendi yeteneklerini onlara anlatacaklar. Sonuçta da umarız, bu gençlerden bir tanesini de işe alacaklar. Şuan bu konuda çalışmalar başladı 30 Ağustos 2016 tarihine kadar müracaatlar sürüyor. Bu kişiler websayt ile temasa geçerler ise iyi olur. Bu başarı ile geçer ise bunu her sene tekrarlayacağız. Bu gençler için büyük bir fırsat Hollanda’nın en büyük firma sahipleri ile bir masada oturmak ve onlar ile yemekte birlikte olabilmek firmayı tanımak sohbet edebilmek çok büyük bir fırsat.Bu fırsatı gençlerimizin iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.” Çeşitlilik iş yemeği, Avukat Nazmi Tûrkkol ve girişimci Edzard Koole’ın bir girişimi neticesinde hayata geçirilmiş oluyor.

ADAYALAR 31 AĞUSTOS’A KADAR MÜRACAAT YAPABİLİYOR

Bu konu da açıklamada bulunan Edzard: ” Bu iş yemeğin fikrinin ortaya çıkmasının nedeni bahsettiğimiz grubun üst seviye şirketlerle iletişime geçmesinin zor olmasından kaynaklanıyordu. Biz bu yemek ile bu insanlara iyi bir iş imkanı sunmuş oluyoruz. Daha doğrusu, yemek ile fırsatlar daha iyi sunulmuş olunuyor.Yemeğin amacı adaylara rahat bir ortamda ünlü şirketlerle buluşma fırsatı tanıyor. Öte yandan da şirketlere farklı hedef gruplara nasıl erişeceklerini keşfetme fırsatı veriyor. Resmi bir toplantı değil, ama hedef bu yemeğin sonunda iş ilişkilerinin kurulması. Adayları şirketler kendileri seçeceklerdir. 31 Ağustosta kayıtlar kapanacak, 19 Eylülde ise seçilen adaylar davetiyelerini alacaklar.” Konu ile ilgili olarak iş başvurusunda bulunmak isteyenler Stichting Diversity Dinner, diversitydinner@gmail.com adresine meil atabilecekler. Müracaat için web sayfası ise: http://www.diversitydinner.nl/

Bir cevap yazın