• Cum. Nis 26th, 2024

Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda’da dualarla anıldı

ByHaber Merkezi

Mar 27, 2018

Muhsin Yazıcıoğlu Hollanda’da dualarla anıldı

Kahramanmaraş’taki helikopter kazasında 9 yıl önce hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları, Amsterdam Nizam-ı Alem Teşkilatı tarafından düzenlenen anma programıyla yad edildi. Ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu’nun konuşmalarından kesitlerin yeraldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı, Salavat-ı Şerifeler okundu, dualar edildi.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii lokali’nde gerçekleştirilen anma töreni İstiklal Marşı ve Feyzullah Alim Er’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii din görevlisi Yavuz Bahadır’ın slayt eşliğindeki sunumuyla Çanakkale Şavaşının gelindiği durum, yaşanan olaylar ve günyüzüne çıkarılamayan bilgiler, resimler paylaşıldı. Tüm Şehitler için dualar edildi.

BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatından kesitlerin yer aldığı slayt gösterileriyle devam eden anma programına, eski teşkilat başkanlarından Aydın Çelik’in Muhsin Başkan anısına yazdığı şiir dinletisinin ardından bir selamla konuşması yapan Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Başkanı Ergül Yaman: ‘’ Tarhimizde yaşanmış olayları ve zaferleri yeni nesillerimize aktarmaya çalışacağız. Her zaman ecdadımızı ve şehit liderimizi rahmet ve minnetle yad edeceğiz. Bundan sonrada faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu vesileyle bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkürlerimi iletirim.’’ diye konuştu.

Törende konuşan Avrupa Nizam-ı Alem Ocakları Federasyonu Başkanı Erol Yazıcıoğlu: “Çanakkale şehitlerimizi ve Şehit Başkanımınızla birlikte vefaat eden arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Başkanın ailesinden, canından, kanından biri olarak, şehitlerimizin 9. senei devriyesinde hüzünlü ama güzel çalışmalar içerisine giriyoruz. Bu kapsamda şehit liderlerimiz Muhsin Başkanımızı hem anlama hem de anma programları düzenliyoruz. Merhum Muhsin Başkanımız ve arkadaşları bundan 9 yıl önce suikaste kurban gittiler. Suçluların kanun önüne çıkmasını ve adalete hesap vermelerini bekliyoruz. Muhsin Başkan, bir vizyon ve misyon adamı idi, nerede bir Müslüman, nerede bir Türk varsa hep yanında olmuştur.” dedi.

Anma programı, Amsterdam Süleymaniye Camii din görevlisi Yavuz Bahadır tarafından yapılan hatim duası ve davetlilere yemek ikramıyla sona erdi. Çıkışta, “Hz. Muhammed’i (s.a.v) O’nu temsil eden birer adet gül takdim edildi.

Anma törenine, Avrupa Nizam-ı Alem Ocakları Federasyonu Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Avrupa Türk Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Şükran Küçük, Alperenler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile merhum Muhsin Başkanı seven vatandaşlar katıldı.

Bir cevap yazın