• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA CAN ERZİNCAN VAKFI YİNE ANLAMLI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

ByHaber Merkezi

Mar 26, 2018

HOLLANDA CAN ERZİNCAN VAKFI YİNE ANLAMLI BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

Özcan Özbay

Hollanda da faaliyet gösteren ve son zamanlarda yaptığı çalışmalarla hem eğitime yaptığı destekler hemde engelli öğrencilere yaptığı desteklerle sürekli gündemde kalan Hollanda Can Erzincan Vakfı yine bu anlamlı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz gün yaptıkları Türkiye de Engelli öğrenciler için dayanışma ve yardım gecesinde adeta yardımlar havada uçuştu. Vakıf başkanı Murat Kürt çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan ve sürekli destekleyen yardımseverlere bizzat teşekkür etti. Başkan Kurt “Çalışmalarımızın başından beri bizleri maddi manevi destekleri ile hiç bir zaman yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.”dedi.

Amaçlarının UMUT olabilmek olduğunu vurgulayan Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kürt yaptığı konuşmasınd “Sevgili dostlar bugün bir kez daha birlikdeliğin dayanışmanın ve başkalarının umuduna umut olabilmenin en güzel örneğini yaşıyoruz. Çalışmamıza maddi anlamda katkı sunan tüm sponsorlarımıza bu çalışmada emek sarf eden tüm bayan arkadaşlarımıza gençlerimize yürekten teşekkürler. Gerçekten bu akşam en büyük teşekkürü bir cuma akşamı olmasına rağmen bu salonu tıka basa dolduran sizler hak ediyorsunuz. Bizler yorulmadan sizlerinde desteklerinızla Umut olmaya devam edeceğiz. Sizlerin bize duymuş olduğunuz bu güveni hiç bir zaman boşa çıkartmadık bundan sonrada asla boşa çıkarmayacağız. Elbetteki bu akşam burada bolca eğleneceksiniz fakat bundan daha önemlisi bir başkalarının sevincine ortak olacaksınız. Bunun kadar mutluluk yok tabiki. Bu gecede elde edeceğimiz gelirle Sivas’ın Divrig, Dersim’in Nazmiye ve Erzincan Kurutilek deki Engelli arkadaşlarımıza akülü araba almak için kullanacağız.
Tüm bu arabaları Türkiyenin İzmit şehrinden alarak ailelerimize teslim edip bu arkadaşlarımızı birazcık da olsa sevinçlerine ortak olacağız. Sevgili dostlar şunun altını çizerek söylemek isterimki bu akşam burada kim bir bardak su içip ücret ödüyorsa, sponsor anlamda destek oluyorsa bizlere hesap sorma bilgi alma hakkına sahiptir. Bizler bu zamana kadar hep şaffaf olduk nerelere yardım ettik bunların tüm bilgilerini paylaşıyoruz. Lütfen sizden ricamız bu tür etkinlikleri düzenleyen vakıf ve kurumlara sunduğunuz desteğin hesabını sorun sorunki sunmuş olduğumuz destek kötü niyetlerde kullanılmasın. Kimler bilgi almak istiyorsa 24 saat yönetici arkadaşlarımızı arayıp bilgi alabilirler. Daha önce burs konusunda başlatmış olduğumuz sende bir destekçi aile olabilirmisin kampanyamız her geçen gün büyüyor. Eğer bu konuda bilgi almak ve destekçi aile olmak istiyorsa lütfen bizimle iletişime geçsin. Bakınız bu destekçi ailer çocuklarımızla o kadar güzel ve güçlü bir bağ oluşturdularki bunları duymak bizlerin ne kadar anlamı bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Elbetteki bu tür etkinlikleri organize etmenin nasıl yorumcu bir olay olduğunu sizlerde tahmin ediyorsunuz. Fakat bir başkasının mutlu olduğunu görmek bizlerin yorulmasının önüne geçiyor. Bizler elimizden geldiği kadarıyla ve gücümüzün yettiği ölçüde bur yardımlarımızı sizlerin desteği ile sürdürmeye devam edeceğiz. Sizlere bir kez yürekten teşekkürler. Her zaman dediğimiz gibi her şey Aydınlık ve özgürlükçü bir Türkiye için. Nefesimize nefes kattınız. Çok sağolun.”dedi.

Yardım ve dayanışma gecesine Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Esin Tekin de böyle anlamlı bir gecede Hollanda da olmanın grurunu yaşadığını belirterek “Ben Esin Tekin Aydın Adnan Menderes üniversitesi hemşirelik bölümünde okuyorum. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu kadar kalabalık bir toplum karşısında konuşmanın bana heyecan verdiğini belirtmek isterim. Bu kadar Eğitim gönüllülerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Bem vakıfla iki sene önce tanıştım ve iki senedir destek alıyorum. Bu imkanı bana sunan Başta Başkan Murat Kürt, vakıf yönetimine, Hatice Kürt ve Serap Sarıkaya’ya çok teşekkür ederim. Sevgili misafirler ben bu Vakıf sayesinde birbirini hiç görmeyen ve tanımayan insanların birbirine nasıl samimi ve içten yardım edebileceklerini öğrendim. Iyıkı varsınız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya gelmenin ve sizlerle bu atmosferi teneffüs etmenin bile benim için bi hayel olduğu süreçte bana bunu yaşatan tüm dostlara verebileceğim en güzel hediye okulumu bitirip mesleğime en kısa zamanda kavuşmam olacaktır. Ne güzel işler yapıyorsunuz çok farklı düşüncelerin bir arada olduğu bir akşamda bir tanımadığınız kişilere umut oluyorsunuz. Bunun kadar mutluluk verecek başka bir şey olmamasa gerek. Konuşmamı bitirirken bu örnek çalışmaların altına imza atan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Ve bu akşamın anısı benim için asla unutulmayacaktır. Ayrıca Türkiye’den engelli bir kardeşimizin çıkartmış olduğunu kitabıda gecemize getittirerek sattık ve elde edilen geliri kendisine gönderdik.”dedi.

Programın ilerleyen saatlerinde etkinliğe destek olan sponsörlere plaketler verildi. Vakfın çalışmalarının başından bu yana desteğini esirgemeyen Kazım Özmen beye de ayrıca Onur Plaketi verildi.

Bizlerde Kurulduğu günden bu yana çalışmaları ile göz dolduran kendisi daha çok yeni olmasına rağmen yaptığı çalışmalarla devleşen bu değerli vakıf yöneticilerinin bu çalışmaları Hollanda da bulunan yaklaşık 1500 Türk Sivil Toplum örgütüne örnek olması dileğimizle kendilerini kutluyor çalşmalarında başarılar diliyoruz.

Gece daha sonra Almanya dan gelen Grup Kalan, Türkiye den gelen Ali Dağasan ve Hollanda nın mahalli sanatçıları Dem Davul Zurna ekibi ile Tarık Sönmez in müzikleriyle coşkulu bir şekilde devam etti.

Bir cevap yazın