• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda’da Ev Arayan Fasli Aileye Irkçi Yanit

ByHaber Merkezi

Ara 14, 2017

Hollanda’da Ev Arayan Fasli Aileye Irkçi Yanit

Hollanda’nin Ter Aar köyünde, ev kiralamak için emlak sirketine basvuran Fasli aileye, sirketten evin ancak Hollandalilara kiralanabilecegi yaniti geldi.

Ihsane Bachar, kiralik daire için yaptigi basvuruya emlak sirketi tarafindan elektronik posta ile gönderilen cevabi sosyal medya hesabindan paylasti.

Buna göre, Goedhart Makelaars en Taxateurs adli emlak sirketi, Bachar’a, “Bu evin sahibi evini sadece Hollandalilara kiralamak istiyor. Bunu size bildirmek zorunda oldugum için üzgünüm.” ifadesini kullandi.

Bachar ise elektronik postanin kopyasi ile “Kendi sahsim için degil ancak bu durum tamamen kabul edilemez oldugu için suç duyurusunda bulunmayi düsünüyorum. Bu, ev sahibine göre ‘Hollandali’ olmayanlar için büyük bir hakarettir.” mesajini paylasti.

Haberin yayilmasi üzerine NOS devlet kanalina konusan emlak sirketinin basin sözcüsü, hiç kimse ile problemleri olmadigini belirterek, “Biz Fasli aileye uyduruk bir hikaye de anlatabilirdik ama ev sahibi özellikle bu sekilde istedigini söyledi. Bunu biz uydurmuyoruz.” dedi.

Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da, dört ay önce ev kiralamak için Executive Home Rentals (EHR) adli emlak sirketine basvuran Irakli kadina, sirketten “Eger, Bati tarzinda yemek yapacaksan evi görmeye gelebilirsin.” yaniti verilmisti.

Bir cevap yazın