• Sal. Mar 19th, 2024

DISARDAN BAKINCA NEDEN SALAK GÖRÜNÜYORUZ

ByHaber Merkezi

Tem 28, 2016

DISARDAN BAKINCA NEDEN SALAK GÖRÜNÜYORUZ

Dunya da hizli dusunup karar verebilen sayili irklardanbiri olan biz Turkler son donemlerde hem icerden hem disarda SALAK gorunuyoruz gibi geliyor bana…

Tabi bunu goren simdi hoplayacaktir bu nasi yazi diye…

Yahu bir baksaniza icerde olanlara… Dun denilenlerin hic biri bugun soyleyenler tarafindan kabul edilmiyor…

Yuzde 49 la gelen basbakan sutlandi ( bu arada yigidi oldurup hakkini yememek lazim. Eger bizlerin anladigi gibi Basbakan Davutoglu “Kayitsiz sartsiz dediginizi yapamam, dogru dogrudur”deyip ortaya hic umulmadik bir tavir koyduysa ve bu nedenle gorevinden alindiysa bu tavrindan oturu alnindan opmek gerekir.)

Daha 2 yil once Basbakanin Peygamber tarafindan gorevlendirdigini soyleyen derin hocalar (!) simdi sirtini mevcut duruma donup gobegini kasiyor.

Diger yandan ulkemizde biz trafik kazalarina verdigi kurbanlarla dunya capinda un yapmis bir milletiz biliyorsunuz…

Daha dune kadar gunluk 5-10 trafik kurbani haberi duymayinca sasirirdik, simdi ise gunde en az bir Sehit haberi duyarak, savasin direk icinde olmadigi soylenen ama sicak savaslarda verilmeyecek boyutta kayiplar veren bir ulke olarak yine konusulur olduk.

Yuregimiz yanar, haberlerde sehit ailelerinin gozyaslarina ortak olurken simdi sehit haberlerini dinleyerek kahvelerde okey oynamaya devam eden bir enteresan millet durumundayiz.

Suriyeli multecilerin yurdumuzu akin akin terk etmeye basladigi donemlerde etekleri tutusan Avrupa Multecileri gondermememiz hatta geri almamiz icin bize vaad ettigi hem para destegi hemde Vize serbestisi elma sekerini simdi geri cekmekle mesgul.

Aslinda bunu tek tarafli duyduklarimiz ile bildigimiz icin tam bir sey demektende cekiniyorum cunki, bu hakkimizi zorla kopardik diyebilmek icin arada olmadi, vazgectiler, vermiyorlar gibi mini varyatalarda yapilabilecegi hep aklimin bi rucunda duruyor. Yarin obur gun vizesiz dolasim gerceklesirse bizim cok kahraman yoneticilerimiz “zorla da olsa bakin soke soke aldik”diyerek yine “Calsalar bile yol yaptilar “diyen kuzucuklari bir sure daha hipnoz altinda tutacaklar.

Bizler Yurt disinda yasayan Turkleriz. Uzaktan yakindan siyasetle ugrasanlar gelip su durum ne oldu, simdi Turkiye ne yapacak gibi sorular soruyor ve biz artik ne onlara akillarina zarar vermeden bir cevap verebiliyoruz nede kendimiz bazi sorularin cevaplarini bulamiyoruz.

Kisacasi biz bile kendimize baksak Salak bir durus icindeyiz.

Hep mi hukumet Ozcan ayip yahu diyenleride cevaplayayim…

Bana gore suanki Muhalefet denilen kuklalar Cumhuriyet doneminden bu yana gelmis gecmis en Salak muhalefet olarak Turkiye Cumhuiryetinin tarihine kara kalemle yazilmislardir.

14 yildir 3-4 secimde yerini korudugunu ikinci parti oldugunu savunan adam ne kendi cekip gitti, nede o koskoca Ataturk un partisi bir alternatif lider bulup adami gonderdi.

MHP de ise durumlar daha vahim… 4 kisi cikip bu sekilde gitmez MHP genel kurula gitmeli deyip ciktiklari yolda Memleketimin mahkemelerinin biri tamam hade gidin genel kurulu yapin derken ayni statudeki baska bir mahkeme hiii sakin haaa genel kurul falan yapamazsiniz diyor…

Genel baskan ise otomatik okuma camlarindan okumayi yeni basarmisligin verdigi mutluluk ile Genel kurul hakkinda ne diyeceksiniz diyen Gazetecilere “Hangi genel kurul” diyerek yurt icindede ne kadar salak gorundugumuzu onayliyor…

Durum bu kadar Salak bir cercevede… Bakalim sonu ne olacak…

Yeni yaziya kadar umarim Salak goruntumuz gider yoksa alisirsak biz aliskanliklarindan cabuk uzaklasamayanda bi rmilletiz … buda beni korkutuyor…

Esen kalin…

Bir cevap yazın