• Cts. Nis 20th, 2024

OSMAN PAMUKOĞLU, MÜZE EV, BÜYÜKELÇi

ByHaber Merkezi

Tem 28, 2016

OSMAN PAMUKOĞLU, MÜZE EV, BÜYÜKELÇi

Şimdi bu başlığı görünce hoppaa buda ne şimdi diyeceksiniz… Bu su; geçtiğimiz hafta oldukça yoğun geçen bir hafta idi.

Hem siyasetten insanlar Hollanda da idiler hemde güzel gelsimeler yaşandı.

Öncelikle bir önceki hafta istanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı sadece Dünya da tek olan kişisel Bülent & Buğra Türker Özel Çanakkale Ev Müzesi ni görmeye geldiler.

Evet, yanlış okumadınız… istanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı sayın Hasan Akgün günü birlik olarak Değerli dost Bülent Türker`in çabalarıyla, kendi imkânlarıyla açtığı neredeyse 110 gün devamlı olarak misafir ağırladığı, her gelene çay-kahve ve ikramda bulunduğu bu ev müzesini görmeye geldi.

Benim Hollanda da yaşayan değerli Halkımın malesef kahveden yada onun bunun dedikodusunu yapmaktan kıçını kaldırıp, suraciktaki bu yeri görmeye gitmemesine karşın, olaya değer vererek duyduğu şeyi şaşkınlıkla görmeye gelen Büyükçekmece Belediye başkanı sayın Hasan Akgün u yürekten kutluyorum.

Bu arada 110 gün açık kaldığı süre içinde müzeyi ziyaret eden tarihine, geçmişine sahip çıkan değerli ziyaretcileride aynı değerde kutluyorum.

Ama…

Bu ülkede benim ülkemi en üst düzeyde temsil eden Büyükelçim var. Şimdi kendisine sormak istiyorum, istanbul büyükçekmece belediye başkanı ta istanbuldan gelip günü birlik bu müzeyi gezip, kendi imkânları ile ne yapabileceği konusunda düşünerek geri dönerken, yada bu ülkeye gelen MUHALEFET MiLLETVEKiLLERi nin çoğu bu müzeyi ziyaret edip, durumu bir şey yapamayacaklarını bildikleri halde Türkiye ye, Meclise götürürlerken, siz bir kere dahi olsun gidip yalandan da olsa, göstermelik te olsa gidip şurayı görmemiş olmanız beni uzuyor. Normalde sizin katıldığınız diğer organizeleri gözümün önünden geçirince sizin sanata, sanatçıya, tarihe, vatan-millet olgusuna değer evren biri olduğunuzu bildiğim için belkide bu üzüntüm. Ama gönül sizi orada da görmek istiyor… KEYF SiZiN…

Pamukoğlu da demistik ya hani başlıkta…

Pamukoglu öyle haberlerde görüldüğü gibi “AŞALIM”, “KESELiM”, ÖLDÜRÜN, VURUN, YAKIN YIKIN diyen bir caniden öte, şakayı seven normal bir adammış… Hollanda ziyareti bana ilk gözlem olarak bu on yargıyı ( belkide öyle gösterilmek istendiği için biz öyle gördük hep) kaldırdı.

Yüreği Boyundan büyük adam geldi, müzeyi gezdi, insanalrla sohbet etti, konferans verdi, kitaplarını imzaladı ve gitti…

Arkasında onu yeni yeni seven bir çok kişiyi bırakarak gitti.

Size gösterilenle yetinmeyin, biraz araştırmacı olun, bakın o zaman Dünya daha güzel görünecek diyerek gitti..

Hollanda da güvenlik nedeniyle çok tanıtımı yapılamadı belki, ama salon hınca hınç dolu olunca insan bir ohhh çekiyor, neden mi?

insan kendi kendine diyorki, “Halen Vatanını seven, Sahip çıkmak için çabalayan insanlar varmış… Hepsine yürekten teşekkürler.”

VATAN i Ev almak gibi düşünmeyin… VATANINIZ VARKEN SiZ SAHiP ÇIKIN Ki, BAŞKALARI BUNA CESARET BiLE EDEMESiN…

Şimdi Bu yazıyı yazdım diye sayın büyükelçim bana kızacak hatta aforoz bile decektir ama, dost böyledir işte hep ACI SÖYLER…

Kalın Sağlıcakla…

EKLEME…

Ben kosturmaca icerisinde Altin Lale FIlm Festivali hakkindaki dusuncemi yazmayi unutmusum… Bu yil 4. Altin Lale Film Festivali onceki gun yine muhtesem bir Resepsiyonla acildi.

Bazilarinin RESEPSIYON GRUBU dedikleri ama normalde degerli insanlar ordaydi… Son gune kadar diger bir kac sehir de de gosterimi yapilacak filmler var bakalim RESEPSIYON grubuna kizan normal vatandaslarimizin kaci bu guzel organizeye katilarak sanati ve sanatcilari alkislayacak.

Not : Film Festivalinin Resepsiyonunda Buyukelcimiz ile Baskonsolosumuzu birbirlerine biraz soguk gorduk, umariz oyle bir sey yoktur.

Bir cevap yazın