• Cts. Tem 27th, 2024

AEV Münih, Avrupa Parlamento Seçimleri hakkında Bilgilendirdi

ByHaber Merkezi

Haz 7, 2024

AEV Münih, Avrupa Parlamento Seçimleri hakkında Bilgilendirdi

Tevfik ŞENDÖL-Aynur ÜNAL/ MÜNİH

9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Avrupa Parlamento Seçimleri hakkında Münih Yabancı Veliler Derneği’nde (AEV München) seçmenlere seçim ve parti programları hakkında bilgi verildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Münih Yabancı Veliler Derneği’nde 9 Haziran’da yapılacak olan Avrupa Parlamento Seçimlerinde ‘Deine Stimme zählt’ başlığıyla Bundesverband Russischsprachiger Eltern e.V. tarafından üstlenilen, Föderation Türkischer Elternvereine in Deutschland e.V.(FÖTED) ve Bund der Spanischen Elternvereine e.V. tarafından işbirliğiyle yürütülen seçim bilgilendirme projesi kapsamında yapılan etkinlikte konuşmacı Dr.phil.Tülin Güvenç-Mecilioğlu seçim süreci, Avrupa Parlamentosu ve parti programları hakkında genel olarak katılımcıları bilgilendirirken, AEV Yönetim Kurulu’ndan Başkan Yüksel Ekici, Sema Berthold, Ayşe Metingider ve Süheyla Topdelen Alman parti programlarını tanıttılar.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Katılımın ve ilginin yoğun olduğu toplantıda Alman vatandaşı olan seçmenlerin pazar günü oy kullanmalarının ve tanıdıklarını da bu konuda bilgilendirmelerinin önemine vurgu yapıldı. 720 milletvekilinin seçileceği Avrupa Parlamentosu’na nüfusunun en fazla olması nedeniyle Almanya’dan 96 milletvekilinin seçileceği belirtildi. Almanya’da geçerli olan kanunların %70’inin Avrupa Birliği tarafından belirlendiği anlatılarak, Alman vatandaşlığına sahip göçmenlerin oylarının önemine değinildi ve oy kullanmayan seçmenin de, ilerdeki politik kararlardan etkileneceğinin ve bu yüzden demokratik haklarının kullanılmasının altı çizildi.

Bilgilendirmede partilerin programlarının tarafsızca tanıtılmasına dikkat edilerek, tercihi seçmenlerin kendilerinin yapması gerektiği ifade edildi.


Bir cevap yazın