• Cts. Tem 27th, 2024

DSDF 6 HAZİRAN DA SANDIĞA GİDİLMESİ ÇAĞRISI YAPTI

ByHaber Merkezi

Haz 4, 2024

DSDF 6 HAZİRAN DA SANDIĞA GİDİLMESİ ÇAĞRISI YAPTI

Özcan Özbay

Yaklaşan Avrupa Parlementosu seçimleri için STK temsilcileri çağrılarda bulunuyor. Kısa adı DSDF olan Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu da vatandaşlara bir çağrı yaparak “6 Haziranda sandık başına!” dedi.

DSDF tarafından yazılı olarak yapılan seçime katilin çağrısında DSDF Başkanı Nevzat Cıngöz şöyle dedi;

“06 Haziranda Avrupa Birliği’nde Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılacak ve 27 Üye Devletin yaklaşık 370 milyon seçmeni görev süresi beş yıl olan bir parlamentoyu ortaklaşa seçecekler.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Avrupa Parlementosu seçimleri, dünya genelindeki en büyük demokratik süreçlerden biridir. AB seçimleri, çeşitli ulusal ve bölgesel temsilcilerin Avrupa Parlamentosu’nda yer almasını sağlayarak, AB vatandaşlarının sesini doğrudan duyurmasını sağlar.

Bu seçimler, sadece ulusal değil, aynı zamanda kıta çapında önemli politikaların belirllenmesinde önemli bir role sahiptir.

Aşırı sağın yükselişi, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarınıda doğrudan etkileyecektir. Özellikle, aşırı sağ partilerin ve Euro-skeptiklerin kazandığı başarılar, AB’nin gelecekteki politikalarını ve yönünü belirleyecektir.

Irkçılık yükselişte

Anti-İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle yakından tanıdığımız Geert Wilders‘ın liderliğindeki PVV partisi, son seçimlerde en büyük parti olmuş ve suan hükümeti kurmakla meşgul. Geçtiğimiz hafta Amsterdam da yaplan bir kamuoyu yoklamasında Geert Wilders ın Partisi PVV birinci parti olarak çıkmıştır.

Fransa’da ise özellikle göçmenlere karşı sert politikalarıyla bildiğimiz, aşırı sağın (Rassemblement National) lideri olan Marine Le Pen, popülerliğini her geçen gün artırmaktadır.

Avrupa genelinde popülerlik kazanan milliyetçi politikalarıyla bilinen bu grupların, seçimlerdeki başarıları, Avrupa Parlamentosu’nda daha fazla söz sahibi olacaklardır.

Seçimlere katılmak sadece bir hak değil aynı zamanda bir vatandaşlık GÖREVDİR.

Artan ırkçılığa, göçmen düşmanlığına, karşı sesimizi çıkarmak için görev başına.

Unutmayalım ki, her bir oy, Avrupa’nın geleceğini şekillendirme gücüne sahiptir.

Ekonomik sıkıntıların azaldığı, eşitlikçi, özgür, adil, barışçıl bir gelecek ve aktif demokrasiye olan bağlılığımızı göstermek için 6 Haziranda oyumuzu kullanalım.”

Bir cevap yazın