• Sal. Nis 30th, 2024

AMSTERDAM BAŞKONSOLOSLUĞU 5 YAŞINDA

ByHaber Merkezi

Nis 17, 2024

AMSTERDAM BAŞKONSOLOSLUĞU 5 YAŞINDA

Özcan Özbay

2017 yılında dönemin Dısişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından hizmete açılan Museumplein 17’deki Amsterdam Başkonsolosluğu binası, hizmette 5. yılında.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Ağırlıklı olarak Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik hizmet veren Amsterdam Başkonsolosluğunun açılışı ve hizmetleri ile ilgili olarak DRTMEDIA ya özel bir demeç veren Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy ” Başkonsolosluğumuz Museumplein 17’deki mevcut binasında 2017’de vatandaşlarımızla hizmet vermeye başlamıştır. Konsolosluk işlemleri tam kapasiteyle alınmaya 2018’de başlanmıştır. Başkonsolosluk binamızın resmi açılışı 11 Nisan 2019’da o dönemki Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılmıştır. Resmi açılışımızın 5. Yıldönümünü personelimizle yaptığımız bayramlaşma vesilesiyle andık.”dedi.

Daha önce kendi binası olmayan ve Elçilik bünyesinde hizmet veren Amsterdam Başkonsolosluğunda daha önce görev yapan Başkonsolosları da unutmayan Ersoy onlara vurgu yaparak ” Başkonsolosluğumuzun bugünlere ulaşmasında kıymetli payı olan önceki Başkonsoloslarımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımızı ifade ettik.”ded.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Görev bölgeleri dahilinde Vatandaşları magdur etmeden çalışmaya devam edeceklerini de belirten Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy” Görev bölgemiz olan Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland vilayetlerinde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere Hollanda Türk toplumu genel itibariyle Amsterdam’da Başkonsolosluğumuzun açılmasından duydukları memnuniyeti ifade ediyorlar. Biz de vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunabilmek ve ülkemizle Hollanda arasındaki dostluk ilişkilerine katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.



Bir cevap yazın