• Sal. Nis 30th, 2024

Beyaz Ay ile “Engelsiz Iftar” da Bayram coşkusu

ByHaber Merkezi

Nis 1, 2024

Beyaz Ay ile “Engelsiz Iftar” da Bayram coşkusu

Özcan Özbay

Hollanda Beyazay Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği İftar programı ile Hollanda da yaşayan birçok insanı biraraya getirdi.

“Engelsiz İftar” adı altında düzenlenen iftar programına katılan konukları kapıda karşılayan Beyaz Ay Hollanda Başkanı Aynur Gül Çakır ve yardımcısı Fikret Gür ile ekibi farklılıkları Kucaklayan bir iftar programı gerçekleştirdiler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Beyazay Derneği, engelliler için düzenlediği iftarda üyeleri ve aileleri, misafirleri ve sponsorları ile birlikte güzel bir akşam geçirdi. Grup Misali’nin canlı performans eşliğinde ilahiler ve türküler söylenirken, birde mevlevi gösterisi yapıldı.

Geceye katılarak çocukları neşelendiren Niloya ve Luigi maskotlar iftar öncesinde çocuklarla birlikte fotoğraf çekilerek geceyi ölümsüzleştirdiler.

“Hollanda Beyazay Derneği başkanı Aynur Gül Çakır yaptığı hoşgeldin ve açılış konuşmasında Beyazay Derneği’nin bu güne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Gül Çakır engelsiz bir yasam icin toplum olarak hepimizin görevleri olduğuna değinerek, toplumun farklı kesimlerinden insanların bir araya gelerek birlikte yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemesini de önemsediklerini belirtti.

Aynur Gül Çakır, yoğun katılım ile gerçekleşen “Engelsiz İftar” programının farkındalık yaratarak amacına ulaştığını belirtti ve Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

“Beyazay Derneği, bu tür etkinliklerle toplumda farkındalık oluşturarak engelli bireylere destek olmayı sürdüreceğini ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürecek.” diyen Başkan Aynur Gül Çakır etkinlikte bulunan herkesin birlikte oluşturduğu bu güzel atmosfer, engellilerin toplum içerisinde daha fazla yer almasına ve daha fazla destek görmesine katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.

Davetliler arasında yer alan DENK Partisi Hollanda Milletvekili Stephan van Baerle, Denk Partisi adına Beyazay Derneği’ne teşekkür konuşması yaparak, bu güzel akşam için ve yaptıkları güzel işler için minnettarlığını dile getirdi ve kısaca Gazze’deki soykırıma değindi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Başkan yardımcısı Fikret Gür tarafından organize edilen açık artırma etkinliği büyük ilgi gördü. Açık artırma ve bağışlardan toplam 2.500, euro toplandı. Başkan yardımcısı Fikret Gür bu meblanın Gazze Beyazay şubesi aracılığı ile Gazze’deki engellilere destek olarak kullanılacağını belirtti.

Beyaz Ay Hollanda tarafından düzenlenen Engelsiz İftar Programına, Denk Hollanda Milletvekili Stephan Van Baerle dışında, Muavin konsolos Dursun Aydoğan, Ticf Başkanı Ömer Altay, Horeca Bond Başkanı Tarık Saki, Asbir Başkanı Göksel Soyugüzel, STK temsilcileri, Sponsorlar ve iş insanı Murat Ateşalp’da yer aldılar.

Program sonrasında davetlilere dağıtılan Türk bayrakları dalgalandırılarak hep birlikte Türkiyem şarkısı söylendi.


Bir cevap yazın