• Sal. Nis 30th, 2024

“Hollanda Yozgatlılar Federesyonu İftar Yemeği Verdi

ByHaber Merkezi

Mar 16, 2024

“Hollanda Yozgatlılar Federesyonu İftar Yemeği Verdi

Mustafa Koyuncu – Utrecht

Hollanda Yozgatlılar Federasyonu tarafından Utrecht te verilen iftar yemeğine. T.C. Lahey Büyükelçisi Secuk Ünal, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İşverenler, Hollanda’da yaşayan Yozgatlılar, politikacılar, bürokratlar ve Medya temsilcileri katıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda Yozgatlılar Federasyonu başkanı Tahsin Özer misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Ana Vatanımız Türkiye Doyduğumuz Vatanımız Hollanda. 17 yıl önce kurulan federasyonumuza emeği geçenlere teşekkür ederim.

Federasyonun asıl amacının Hollandada bulunan Yozgatlılara iyi günlerinde kötü günlerinde sahip çıkmak. Hollanda’da 55 bin civarında Yozgatlı bulunmaktadır. Bir çok farklı sektörde işveren konumunda bulunan hemşehrilerim. Hollanda’da söz sahibi olmalarının gurur verici olduğunu belirtmek isterim. Asırlardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak, yaşatmak ve dünyaya tanıtmayı ilke edindik. Yapacakları sosyal, kültürel faliyetlerimizi, genç işverenlere, yaşlılara, engellilere yönelik projelerini tek tek hayata geçireceğiz. Aynı zamanda Hollanda’da edindikleri bilgi, tecrübe ve kazanımları Yozgat’a taşıyacağız. Ne doğduğumuz yeri unutacağız, ne de doyduğumuz yeri yok sayacağız. İki ülke de bizim için önemlidir” dedi.

Ardından konuşan T.C. Lahey Büyükelçi Selçuk Ünal, Hollanda ile Türkiye arasındaki dostluk anlaşmasının 100. yılı iş gücü anlaşmasının ise 60. yılı kutlama faaliyetlerin düzenlendiği zaman diliminde Ramazan ayında bir araya gelmenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek ” Ramazan ayı rahmet ve ibadet ayı olduğu kadar sevgi, hoşgörü, dayanışma duygularının daha yoğun bir şekilde hatırlamamıza vesile olur. Ramazan aynı zamanda yüce dinimizin merhametini, hakkaniyetini, emir kıldığı ahlaki ilkelerini tüm insanlığa bir kez daha hatırlatır. Bu bereketli ayda bize verilenlere şükrederken aynı zamanda darda kalanlara yardım etme ayıdır.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Sizler ülkemizde meydana gelen depremler vesilesi ile bu birlik ve dayanışma duygularını geçen ramazan ayında en üst şekilde sergilediniz. Yurt dışında yaşayan Türkler vatanları Türkiye’ye yardım etmek için bir an bile tereddüt etmedi. Depremlerde göstermiş olduğunuz bu örnek birlik ve dayanışma için tekrar en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Ramazan ayını ailelerinizle, sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur, bereket içinde geçirmenizi can-ı gönülden diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın