• Paz. Nis 28th, 2024

Sürücüler dikkat Hollanda’da trafik cezalarında zamlı tarife 1 Mart’ta başladı

ByHaber Merkezi

Mar 5, 2024

Sürücüler dikkat Hollanda’da trafik cezalarında zamlı tarife 1 Mart’ta başladı

Özcan Özbay

Hollanda’da yeni trafik cezası düzenlemeleri yapıldı. 1 Mart 2024 itibariyle trafik cezaları yeni zamlı tarifeden işlem görmeye başladı. Yeni uygulamaya göre hız sınırı ihlalleri dahil tüm trafik uygulamaları ihlallerinde kesilecek ceza ortalama yüzde 10 artacak.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Yetkililer yapılan bu yüzde 10’luk artışının, yıllık enflasyona göre belirlenen yüzde 5,7’lik artışı ve bütçeyi dengelemek için yapıldığı üzerinde hem fikir birliğinede.



Yeni uygulamaya göre Trafikte giderken elinde cep telefonu bulunan bir sürücü yakalanacak olsa 420 euro ceza ödemek zorunda. Sol şeridi gereksiz yere işgal edenler 270 euro, sağ şeritten bir aracı sollayanlar ise 300 euro ceza alacak. Hız sınırını saatte 20 kilometre geçen sürücülere 240 euro ceza kesilecek. Engelli bir alana yanlış park etmenin cezası 490 euro. Bir kişiye tokat atan veya yaralama olmadan saldıran kişi, eğer bu eylemi ilk kez yapıyorsa, 400 euro para cezası alacak.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Zam kararı Yetkilileri ikiye Böldü

Mart ayı itibarı ile başlayan yeni Trafik cezaları uygulaması yetkilileri ikiye böldü. Bazı yetkililer vatandaşın alım gücünün zaten düşük olduğunu bu zamların onların yaşamına kötü etki yaptığını iddia ederken Adalet Bakanı Yeşilgöz zam konusunda ısracı olduğunu gösterdi. Bir bakanlık sözcüsü “Kurallara bağlı kaldığınız sürece, maliyetlere katlanmak zorunda değilsiniz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın