• Paz. Nis 28th, 2024

Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici: ALMANYA SİYASETİNE AĞIRLIĞIMIZI KOYALIM!

ByHaber Merkezi

Şub 12, 2024

Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici: ALMANYA SİYASETİNE AĞIRLIĞIMIZI KOYALIM!

Modern Vatandaşlık Yasası’nın Federal Meclis’ten sonra Eyaletler Meclisi’nde de kabul edilmesinden mutluluk duyduklarını belirten Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici Şansölye Olaf Scholz’a ve koalisyon partilerine teşekkür etti. Yurttaşlarımıza seslenen Gemici, “Alman partilerine üye olalım, siyasete ağırlığımızı koyalım.” dedi.

HERTEN

Çifte vatandaşlık yolunu açan Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile koalisyonu oluşturan Sosyal Demokrat Parti SPD, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti FDP’ye teşekkür eden Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Seçim Hakkı Girişimi Başkanı- yazar Bahattin Gemici, “Yurttaşlarımız yapılacak olan seçimlerde bu partilere destek vererek onları ödüllendirecektir.” dedi.

Yurttaşları demokratik Alman partilerine üye olmaya, aktif siyasete katılmaya çağıran Gemici şunları söyledi: “Ancak bu şekilde ülke siyasetine ağırlık koyabilir; sesimizi duyurabilir, sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. Belediyelerde, eyalet meclislerinde ve Federal Meclis’te daha çok göçmen kökenli insanın temsil edilmesini, seçilenlerin ise geldikleri toplumu unutmamalarını istiyoruz.”

ETNİK KÖKENLİ PARTİLERİN ŞANSI YOK

Bahattin Gemici, etnik kökene dayalı partilerin daha önceleri görüldüğü gibi beklenen başarıya ulaşamayacağını, bu tür partilerin toplumdaki kutuplaşmaları ve göçmen karşıtlığını körükleyeceğine dikkat çekti. Gemici; “Almanya’da ırkçı partilerin önünü kesmek, sorunlarımıza çözüm bulmak istiyorsak bunun yolu Alman partilerinde ve kurumlarında aktif görev almaktan geçer.” dedi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Almanya’daki Türk toplumunun oy hakkı olmadığı için Alman siyasetinin dışında kaldığını; bu yüzden Türkiye siyasetine yöneldiğini, ancak bunun yurttaşlarımız arasında birlik beraberlik ruhunun azalmasına ve kutuplaşmaya neden olduğunu belirten Bahattin Gemici, “İçinde yaşadığımız ülkenin bütün sorunları ile yakından ilgilenmeli, toplumsal yaşamın içinde yer almalıyız.” ifadesini kullandı

Alman partilerine, göçmen kökenlilere kapılarını açmalarını, farklı görüşlere saygılı olmaları çağrısı yapan Gemici, “Siyaset kurumlarında başarılı göçmenlerin önü açılmalı, hak ettiklere yerlere gelmelidir. Bu yapılmazsa insanların etnik kökenli partilere yönelmesi kaçınılmaz olur.” görüşünü savundu.

ŞİMDİDEN HAZIRLIK YAPILMALI

Modern Vatandaşlık Yasası’nın Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier’in imzasından sonra yürürlüğe gireceğini ifade eden Gemici, “Vatandaşlık için başvurmak isteyen yurttaşlarımız şimdiden gerekli evrakları hazırlamaya başlayabilir. Göçmen daireleri başvuru yoğunluğuna karşı şimdiden önlem almalı, yeni personel alımına gitmelidir.” çağrısında bulundu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Alman vatandaşı olan yaklaşık 800 bin yurttaşımızın rahatlayacağını ve büyük bir çoğunluğun Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru yapacağına dikkat çeken Gemici, olabilecek yığılmaları önlemek için Almanya’daki konsolosluklarımızın da hazırlıklı olmalarını istedi.

VATANDAŞ OLAMAYANLAR YEREL SEÇİMLERE KATILSIN

Bahattin Gemici, istenen koşulları yerine getiremeyen göçmenlerin Alman vatandaşı olamayacağını, durumu uygun olanların bir kısmının da çeşitli nedenlerden dolayı vatandaşlık için başvurmayacağını belirtti. “Sayıları milyonları bulan bu göçmenler toplumsal yaşamın, siyasetin dışında tutulamaz. Demokrasiler, halkın demokratik sürece katılımı ve desteğiyle ayakta kalır. Bu nedenle Almanya’da beş yıldır yaşayan tüm göçmenlere yerel seçimlere katılma hakkı verilmesini ısrarla talep ediyoruz. KRV- Seçim Hakkı Girişimi olarak bu konudaki girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.” diyen Gemici, yurttaşlarımızı birlik olarak mücadele etmeye çağırdı.


Bir cevap yazın