• Pts. May 20th, 2024

HÜKÜMETSIZ HOLLANDA DA HALA BIR YOL BULUNAMADI

ByHaber Merkezi

Şub 12, 2024

HÜKÜMETSIZ HOLLANDA DA HALA BIR YOL BULUNAMADI

Özcan Özbay

Erken genel seçimlerin yapılmasının ardından geçen onca süreye rağmen Hollanda da halen bir hükümet kurulamadı. Yapılan tüm koalisyon görüsmelerinde olumsuz sonuçlar alındı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bu hafta Yeni Sosyal Sözlesme Partisi (NSC) lideri Pieter Omtzigt, Ronald Plasterk liderliğindeki müzakerelerden çekilme karari aldi. Bu karardan sonra duraklama yaşanan koalisyon görüsmeleri yeniden basladi. Ancak bu sefer masada sadece üç parti yer aliyor.

Edinilen bilgilere göre Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Dilan Yesilgöz ve Çiftçi Vatandas Hareketi Partisi (BBB) lideri Carolina van der Plas’in yer aldigi müzakerelere katilmasi için Omtzigt’e de davet gönderildi ancak NSC lideri bu daveti kabul etmedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Parti baskanlari, yeniden baslayacak müzakereler için fazla açiklama yapmaktan kaçınırken, Van der Plas “konusmaya devam etmenin her zaman mantikli oldugunu” söyledi. PVV lideri Wilders de benzer ifadeler kullanarak “Her zaman birbirinizle konusmali ve devam etmelisiniz, tercihen dördünüzle, olmazsa üçünüzle.” seklinde ifade kullandi.

Bir cevap yazın