• Çar. May 1st, 2024

Şef Aşçı Özden Kılıç; “Amacımız Türk Mutfak Kültürünün Aslını Yaşatmak”

ByHaber Merkezi

Şub 7, 2024

Şef Aşçı Özden Kılıç; “Amacımız Türk Mutfak Kültürünün Aslını Yaşatmak”

Tevfik ŞENDÖL / MÜNİH

Merkezi Münih olan ve amacı Türk mutfak kültürünü tüm Avrupa'ya tanıtmak olan Türkische Esskultur e.V derneğinin kurucularından Şef Aşçı Özden Kılıç,Türk aşçılarının yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Merkezi Münih olan ve amacı Türk mutfak kültürünü tüm Avrupa'ya tanıtmak olan Türkische Esskultur e.V derneğinin kurucularından Şef Aşçı Özden Kılıç, Münih Trabzon Karadeniz Derneği
salonunda gerçekleştirilen röportajda; Avrupa da Türk mutfak kültürü ve Türk aşçılarının yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirdi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Dernek olarak daha yolun başında olduklarını ve Türk Mutfağının İmajını Yukarılara Taşımak için kolları sıvadıklarını belirten şef aşçı Özden Kılıç; Avrupa daki Türk mutfağının hakkettiği yerde olmadığını ve bu harika mutfak kültürünün imajını çok daha yukarılara taşımak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Daha Etkili Çalışmalar Hedefleniyor Bilhassa Türk yöresel mutfak kültürümüzün çok zengin olduğuna vurgu yapan tecrübeli aşçı Özden Kılıç; Avrupa da Türk mutfak kültürünün hiç de aslına uygun bir biçimde tanıtılmadığına işaret etti ve dernek olarak bu konuda çok daha etkili çalışmalar yapacaklarını belirtti. Aslına Uygun Reçetelenme Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen; gündemlerinin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Kılıç; amaçlarının Türk yemeklerinin yapılış standartlarını ve reçetelerini oluşturup; aslına uygun bir şekilde sunumlarına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.



Bir cevap yazın