• Cts. Nis 27th, 2024

2024 YILI PASAPORT ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

ByHaber Merkezi

Oca 25, 2024

2024 YILI PASAPORT ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Özcan Özbay

2024 Yılı Pasaport ücretleri belirlendi. En düşük pasaport işlem ücreti 15,60 euro.

Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin konsolosluklar vasıtasıyla alacakları pasaport ücretleri belli
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Normal kullanım pasaportlar (bordo renkli) en az 6 ay olmak üzere, 1 , 2 , 3 ve 4 yıl ile 10 yıllık olarak düzenlenecek. 18 yaşını tamamlamamış olanlara en çok 5 yıllık, 18 yaşından büyükler için ise en fazla 10 yıllık pasaport verilecek.

Pasaport yenileme işlemlerinde süre uzatımı yapılmadığı için her başvuruda yeni pasaport düzenlenmekte. Bu işlem yapılırken eski pasaportta kalan süre düzenlenecek olan yeni pasaporta aktarılacak.

Hollanda’da pasaport ücretleri:

6 aya kadar: 15,60 euro
1 yıla kadar: 22,70 euro
2 yıla kadar: 37,10 euro
3 yıla kadar: 52,60 euro
4-10 yıl kadar: 74,10 euro

Pasaport için gerekli evraklar

Pasaport işlemlerinde yanınızda bulunması gereken evrakların başında T.C. kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi gelmekte. Bunun dışında 1 adet biyometrik fotoğraf ve eski pasaportunuzun da yanınızda olması gerekmekte.



Yasal temsilcilerin başvuru anında hazır bulunmamaları halinde, kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname gerekmekte.

Öğrenim amaçlı yurtdışında bulunanlar, Harçlar Kanununun 85/b madddesi çerçevesinde harçsız pasaport başvurusu için, öğrenim durumunu gösterir güncel belgeyi yanında bulundurmak zorunda.
Bulundukları ülkede kayıtlı öğrenciler (okul öncesi, aday çıraklık-çıraklık tanımına karşılık gelen okullar, ilkokul, ortaokul, lise, yükseköğrenim) de yine harçsız pasaport başvurusu için öğrenci olduklarını gösterir güncel belgeyi yanında bulundurmalı.

Eski pasaportun aslı

Pasaportun kaybedilmiş olması halinde polisten alınacak şahsın resminin de bulunduğu güncel kayıp belgesi Eğer, yurtdışından ilk defa pasaport başvurusunda bulunulacaksa ve mevcut pasaport kayıpsa bu belgeye gerek yok. Bu durumda, Başkonsolosluk aracılığıyla Türkiye’deki ilgili kurumlarla yazışma yapılması gerekmekte.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Güncel tarihli ve ıslak imzalı öğrenci belgesi getiren 25 yaşın altındaki vatandaşlarımızdan pasaport süre ücreti alınmamakta, sadece pasaport defter ve posta ücreti alınmaktadır.
Detaylı bilgi ve diğer ülkelere ait pasaport ücretleri için www.konsolosluk.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın