• Paz. Eyl 8th, 2024

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Türkiye ile Hollanda arasinda JETCO Protokolü’nü imzaladi

ByHaber Merkezi

Ara 1, 2023

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Türkiye ile Hollanda arasinda JETCO Protokolü’nü imzaladi

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Türkiye ile Hollanda arasinda imzalanan Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) Protokolü’ne iliskin, ‘Ülkelerimizin sahip oldugu potansiyeli daha güçlü sekilde hayata geçirerek karsilikli yeni ticaret ve yatirim firsatlari olusturacagiz.’ ifadesini kullandi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bolat, sosyal medya hesabindan, Hollanda’da gerçeklestirdigi temaslara iliskin bilgi verdi.

Ziyaretinin ikinci gününde Hollanda Dis Ticaret ve Kalkinma Isbirligi Bakani Liesje Schreinemacher ile bir araya geldiklerini belirten Bolat, “Ülkelerimizin ekonomik iliskilerinin güçlendirilmesi kapsaminda birçok konuyu masaya yatirdik. Ülkelerimizin sahip oldugu potansiyeli daha güçlü sekilde hayata geçirerek karsilikli yeni ticaret ve yatirim firsatlari olusturacagiz. Toplantimizda, Türkiye ile Hollanda arasindaki ticaret hacminin daha da artmasi, özellikle döngüsel ekonomi, yesil dönüsüm, inovasyon gibi alanlarda isbirligimizin güçlendirilmesi için birlikte çalismaya karar verdik.” degerlendirmesinde bulundu.



Bolat, iki ülke arasindaki ticari iliskileri derinlestirici ve karsilikli yatirim firsatlarini güçlendirici hususlar üzerine mutabik kaldiklari (JETCO) Protokolü’nü, Schreinemacher ile imzaladiklarini bildirdi.

Ticaret diplomasisi faaliyetleri kapsaminda Türkiye’nin gücünü, olusturacaklari isbirlikleriyle artirmaya devam edeceklerini vurgulayan Bolat, sunlari kaydetti:
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
“13 çeyrektir kesintisiz büyüyen ekonomimizde, istikrarli, kalici ve sürdürülebilir kalkinmayi saglamayi ve Türk ekonomisinin pozitif büyümesini destekleyen çalismalari hiz kesmeden sürdürecegiz. Bu kapsamda, ortak yatirimlar, müteahhitlik, döngüsel ekonomi, yesil dönüsüm, enerji ve turizm konularinin etraflica ele alindigi JETCO Protokolü’nün her iki ülke için hayirli olmasini diliyorum.”

Bir cevap yazın