• Cts. Tem 27th, 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ın da katıldığı DTIK Hollanda Bulusmasına İş Dünyasından Yoğun İlgi

ByHaber Merkezi

Ara 1, 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ın da katıldığı DTIK Hollanda Bulusmasına İş Dünyasından Yoğun İlgi

Özcan Özbay

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Hollanda Buluşması, Çörendon Plaza’da gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye Ticaret Bakanı ve DTİK Avrupa Komitesi Başkanı Turgut Torunoğulları liderlik etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yoğun ilgi gören Programa, T.C. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve DTİK Avrupa Genel Koordinatörü Turgut Torunoğulları’nın yanı sıra DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü ve birçok iş dünyası temsilcisi katıldı.



Program, DEİK tarafından hazırlanan ve kurumu tanıtan bir video gösterisiyle başladı. DTİK Avrupa Genel Koordinatörü Turgut Torunoğulları yaptığı açılış konuşmasında, 2024 Ocak ayının sonuna kadar 29 Avrupa ülke temsilcisi ile birlikte çalışacaklarını belirterek, eksikleri tespit edip çözüm önerilerini rapor haline getireceklerini ifade etti. Avrupa’da yaşayan Türkler olarak kültürel faaliyetleri genişleterek gençleri siyasete ve iş dünyasına teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Torunoğulları ayrıca, DTİK olarak marka olmanın zamanının geldiğini söyleyerek, 2023 sonunda hazırlanacak raporları DEİK Yönetim Kurulu ve Başkanlarına sunacaklarını belirtti.

Konuşmasının sonunda Turgut Torunoğulları, katılımcılara hitap ederek, hedeflere ulaşmak için birlikte çalışma çağrısında bulundu ve salondakilerle alkışlar eşliğinde bu hedefe doğru bir adım daha attı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, programdaki konuşmasında Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacminin 12,5 milyar dolara ulaştığını ifade ederek, Türk şirketlerinin Avrupa ile ticaretteki rekabet gücünü artırdığını ve bu pazarda kalıcı olduklarını dile getirdi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son yıllarda Türk şirketlerinin rekabet gücünü arttırarak Avrupa ile ticarette gelişmeler kaydettiğini belirterek, “Avrupa, Türkiye için çok önemli. Biz, bu pazarlarda kalıcıyız.” dedi.

Bir cevap yazın