• Per. May 9th, 2024

HOLLANDA NIN EN BÜYÜK SORUNU EV

ByHaber Merkezi

Kas 20, 2023

HOLLANDA NIN EN BÜYÜK SORUNU EV

Özcan Özbay

Rotterdam’da sosyal konut bekleme süresinin 3 yıl olduğu belirtiliyor. Ancak, kiralık sosyal konut bulmanın giderek zorlaştığı vurgulanıyor ve bir konut kiralamak için ortalama bekleme süresinin ülke genelinde 7 yıla kadar çıktığı ifade ediliyor. Bazı belediyelerde ise bu sürenin 19 yıla kadar çıkabildiği belirtiliyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda genelindeki sosyal konut krizi, bekleme sürelerini artırmış durumda. NOS tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Amsterdam’da ortalama bekleme süresi çevre belediyelere kıyasla daha düşük olsa da hala yaklaşık 12.5 yıl. Utrecht’te 11 yıl ve Rotterdam’da ise ortalama bekleme süresi 2.5 yıl olarak görülüyor.



Büyük belediyelerdeki boş sosyal konutların yüzde 27’sinin geçen yıl “öncelikli” kiracılara tahsis edildiği belirtiliyor. Ayrıca, kiraya verilecek sosyal konutların yüzde 8’inin “statü sahipleri” olarak bilinen oturma izinli sığınmacılara ayrıldığı ifade ediliyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Ancak, öncelikli kisilere tahsis edilen sosyal konutlar konusunda belediyeler arasında önemli farklar olduğu kaydediliyor. Örneğin, Almere’de yeni kiralanacak konutların yüzde 49’u öncelikli kisilere giderken, Rotterdam’da bu oran yüzde 32, Eindhoven’da yüzde 21 ve Emmen’da yüzde 11 olarak belirtiliyor. Enschede’de ise bu oranın yüzde 3 civarında olduğu ifade ediliyor.

Bir cevap yazın