• Pts. May 20th, 2024

Hollanda’da Faaliyet Gösteren Müslüman Sivil Toplum Kuruluşları Ortak Deklarasyon Yayınladı: “Filistin’deki Vahşete Son Verilsin”

ByHaber Merkezi

Kas 18, 2023

Hollanda’da Faaliyet Gösteren Müslüman Sivil Toplum Kuruluşları Ortak Deklarasyon Yayınladı: “Filistin’deki Vahşete Son Verilsin”

Hollanda Diyanet Vakfı, Hollanda Türk Federasyon, Milli Görüş Güney Hollanda ve Milli Görüş Kuzey Hollanda gibi Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Filistin’deki yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmak amacıyla ortak bir deklerasyon yayınladı.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Bir ayı aşkın süredir devam eden olaylar, Filistin’deki vahşeti zirveye taşıdı. Hollanda’da faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşları, Filistin’de yaşanan zulmü kelimelerle ifade etmenin yetersiz kaldığına dikkat çekiyor. Deklerasyonda, uluslararası hukuk, ahlak ve insani değerlerin hiçe sayıldığı vahşi saldırılarla masum bebeklerden yaşlılara kadar herkesin hedef alındığına vurgu yapılıyor.

İsrail’in ulusal ve uluslararası savunma hukuku kurallarını yok sayarak, bebeklerden yaşlılara kadar masum insanları acımasızca katlettiği belirtilen deklerasyonda, yaşam alanları, hastaneler, okullar, camiler, kiliseler ve hayatın her alanının vahşice bombalandığına dikkat çekiliyor. On binlerce masum insanın katledildiği, milyonlarca insanın yerinden edildiği bu vahşetin büyük bir insanlık suçu olduğuna vurgu yapılıyor.

Hollanda’da yaşayan Müslümanlar da bu olaylardan olumsuz etkileniyor. Deklerasyon, Müslüman sivil toplum kuruluşları olarak toplumlarının bu vahşet karşısında büyük bir üzüntü yaşadığına işaret ediyor. Ayrıca, Hollanda’nın, din, dil ve ırk gözetmeksizin haklının ve mağdurun yanında yer alması çağrısı yapılıyor.

Deklerasyon, yaşanan olayların ardından medyada ve bazı kesimlerde artan İslam karşıtı söylemlere dikkat çekiyor. Son bir haftada Hollanda’da camilere yönelik gerçekleşen saldırıların, söylemlerden bağımsız olmadığı ifade ediliyor. Müslümanlara karşı artan nefreti körükleyen bu tutumun endişe verici olduğuna vurgu yapılırken, hükümet ile Müslüman topluluk arasındaki ilişkilerde güven tesis edici bir tutum takınılması çağrısı yapılıyor.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Deklerasyon, Gazze’deki saldırılarda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa ve sabır dilekleri ile sona eriyor. Bölgenin bir an önce barış ve huzur ortamına kavuşması dileğiyle.

Saygılarıyla,

Hollanda Diyanet Vakfı
Hollanda Türk Federasyon
Milli Görüş Güney Hollanda
Milli Görüş Kuzey Hollanda

Bir cevap yazın