• Cum. May 10th, 2024

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA AVRUPALI ÇAĞDAŞ TÜRK SANATÇILAR KARMA SERGİSİ YOĞUN BİR KATILIMLA AÇILDI

ByHaber Merkezi

Kas 6, 2023

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA AVRUPALI ÇAĞDAŞ TÜRK SANATÇILAR KARMA SERGİSİ YOĞUN BİR KATILIMLA AÇILDI

ETCA (EUROPEAN TURKISH CONTEMPORARY ARTISTS) inisiyatif grubunun ilkini 2019 yılında gerçekleştirdiği ve her iki yılda bir tekrar ettiği karma serginin üçüncüsü 5 Kasım pazar günü Amsterdam NDSM Fuse sergi salonunda yapılan görkemli bir açılışla sanatseverlerin izlenimine kapılarını açtı. Açılışta kalabalık bir halk katılımıyla birlikte Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosumuz Mahmut Burak Ersoy, Kültür ve Tanıtma Ataşemiz Pınar Bilgen Ermiş, Askeri Ataşemiz Ömer Faruk Kılıç ve Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Adil Akaltun da hazır bulundular. Büyükelçimiz Selçuk Ünal yaptığı açılış konuşmasında cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılını kutlayarak, sanatın bu yüzyıldaki önemine vurgu yaptı. Sergi açılışında ayrıca caz sanatçısı, Hollanda Caz Okulu direktörü Yaşam Hancılar Türkçe şarkılardan oluşan küçük bir konser verdi.



“100. Yıl” temasının işlendiği bu seneki ETCA sergisinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılan ve farklı disiplinlerde çalışan 32 sanatçının eserleri yer aldı. Sergi organizatörü, küratör Okan Akın yaptığı açıklamada “sergiye Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden NDSM Fuse seçim komisyonu tarafından seçilerek ismen davet edilmiş 32 profesyonel sanatçının katıldığını, ETCA sanatçılarının özellikle “100. Yıl” temalı bu sergide olağan üstü performanslar sergilediklerini ve Avrupa’nın önemli bir sanat şehrinde eserlerini sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını” söyledi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Amsteddam Noord’da bulunan NDSM Fuse sergi salonundaki ETCA 100. Yıl sergisi 26 Kasım’a kadar izlenime açık olacak.

Eserleri sergiye katılmaya değer görülen katılımcı sanatçılar ve katıldığı ülkeler:

HOLLANDA :
Ahmet Heleka, Atilla Kanbir, Ayşegül Öztürk, Burhan Ersan-Gonca Yılmaz, Bülent Evren, Canan Topaloğlu Hermans, İlhan Yıldırım, İlke Türkoral, Işık Tüzüner, Kaan Şensoy, Mustafa Şener, Nalan Tüfekçi Karagül, Nuray Ataş, Okan Akın, Saniye Bıldırcın, Serpil Kalak, Turan Öz, Yasemin Sözer, Yakup Karahan, Ufuk Kobaş ve Ulaş Uygun

ALMANYA:
Asuman Hasırcıoğlu, Çetin Çam, Hayrettin Ökçesiz, Kemal Balkan, Sabahattin Şen ve Hektor
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
BELÇİKA:
Ferit Turan, ve Sevim Sewe Ünal

AVUSTURYA:
H. Cahit Karadana, Sinan Gültekin

FRANSA: Selda Soyut

Bir cevap yazın