• Cts. Nis 27th, 2024

Rotterdam da Cumhuriyet’in 100. yılı Coşku ile kutlandı

ByHaber Merkezi

Eki 31, 2023

Rotterdam da Cumhuriyet’in 100. yılı Coşku ile kutlandı

Özcan Özbay

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğunca Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyon yoğun ilgi gördü.

Rotterdam kentindeki de Schiecentrale Events salonunda düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini yapan T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık davetlileri kapıda kaşılayarak Hoşgeldin dedi.

Resepsiyona Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam ve Deventer başkonsolosları, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Rotterdam Polis Şefi Fred Westerbeke ve ekibi, Hollandalı ve Türk asıllı siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
İstiklal Marşı ve Hollanda Milli Marşı ile başlayan resepsiyonda ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100. yıl mesajı sinevizyon olarak dev ekranda gösterildi.

Daha sonra bir hoşgeldiniz konuşması yapan Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, konuşmasında, bağımsızlık düşüncesiyle inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin, İstiklal mücadelesini zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olduğunu söyledi.


Başkonsolos Kısacık, “Devletimizin ve milletimizin yüksek çıkarlarını, hak ve hukukunu sarsılmaz biçimde koruyarak, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımızdan aldığımız güçle Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılına emin adımlarla giriyoruz.” dedi.

Bir asırlık Cumhuriyet’in, Atatürk tarafından gösterilen gelişmiş uygarlık seviyesinin ötesinde büyük mesafe katettiğine dikkati çeken Kısacık, “Ülkemiz, sadece içeride sağlanan kalkınma ve atılımlarla değil kendi bölgesinde ve küresel planda etkinliği, görünürlüğü ve katkıları sürekli artan, görüşleri aranan, barış, güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez bir aktör olmuş ve uluslararası ortamda saygınlığı sürekli olarak artmıştır. Bununla gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Başkonsolos Sevgi Kısacık, Türkiye ile Hollanda arasındaki her alanda ilişkilerin mevcut seviyesinden daha ileriye taşınması için gayretle çalıştıklarını dile getirdi.



Hollanda’da Türk toplumunun rolünün bu çalışmaların gerçekleşmesinde çok önemli olduğuna işaret eden Kısacık, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki sene, Hollanda Türk toplumunun tohumlarının atıldığı, Türkiye’den Hollanda’ya işçi göçünün 60. yıl dönümünü idrak edeceğiz. 60 yıl önce bu ülkeye işçi olarak gelen Türkler, bugün Hollanda’nın ulaştığı refah seviyesine yadsınamaz katkılar sunmuştur. Günümüzde sayıları 500 bini bulan Hollanda Türk toplumu hem ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanlarda etkin rol oynamakta hem de Türkiye ile Hollanda arasında dostluk köprüsü kurmaktadırlar. Sizinle gurur duyuyoruz.”

Daha sonra kürsüye davet edilen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb herkesi kutlayarak birlik beraberlik ve barışın önemine binaen bir konuşma yaptı. Programın son bölümünde de Atatürk ün sevdiği eserlerden örnekler sunuldu.

Bir cevap yazın