• Pts. May 20th, 2024

Hollanda-Belçika Kokain Ticareti Görev Gücü Fortius Son İki Hafta İçinde 25 ton Kokain Ele Geçirdi

ByHaber Merkezi

Eki 27, 2023

Hollanda-Belçika Kokain Ticareti Görev Gücü Fortius Son İki Hafta İçinde 25 ton Kokain Ele Geçirdi

Hollanda ve Belçika narkotik ekipleri, son iki hafta içinde toplamda 25 ton kokain ele geçirdi. Operasyonlar, Belçika’nın Antwerpen limanında faaliyet gösteren Hollanda-Belçika Kokain Ticareti Görev Gücü Fortius tarafından gerçekleştirildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geçtiğimiz hafta pazartesi günü, Fortius ekibi 7 bin 700 kilo kokaini tespit etti, ve bu takip operasyonu sonucunda, kokainin rotası ve teslim edileceği nokta belirlendi. Konteyner Rotterdam yakınlarındaki Bleiswijk’taki sanayi bölgesine gizlice takip edildi ve bu yerde Finlandiyalı bir taşımacılık şirketinde paketler boşaltılırken baskın düzenlendi. Bu operasyon sonucunda 400 milyon euro değerinde kokain ele geçirildi ve 6 kişi gözaltına alındı.


Aynı haftanın Salı günü, 10 bin kilo daha kokain ele geçirildi. Bu hafta pazartesi günü de 7 ton kokain ele geçirildi ve iki kişi gözaltına alındı. Toplamda, bu operasyonlarla 25 ton kokain ele geçirilmiş oldu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda-Belçika Kokain Ticareti Görev Gücü Fortius, yaklaşık bir buçuk yıl önce kuruldu. Fortius, her iki ülkeden narkotik ekiplerini bünyesinde barındırıyor. Şimdiye kadar 38 araştırma ve operasyon düzenleyen Fortius, 49 kişiyi tutukladı ve toplamda 40 bin 686 kilo uyuşturucu ele geçirdi.


Bir cevap yazın