• Per. May 2nd, 2024

OSMANİYE`Lİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER HOLLANDA DA

ByHaber Merkezi

Eki 6, 2023

OSMANİYE`Lİ DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER HOLLANDA DA

Özcan Özbay

6 Şubat ta Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Adana Osmaniye Özel Osmaniye Bilim Orta Okulu`ndan 9 öğrenci ve 5 öğretmen daha öncesinde kardeş okul oldukları Gemini Kolleji`nin daveti üzerine Hollanda ya geldiler.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Fatih Hekimoğlu, Egemen Deniz Yücel, Hasan Hüseyin Kıran, Burcu Kırmıt, Ayşe Delice, Bera Türkbey Özdem, Muhammed Emrah Beyazıd, Elif Beren Korkar ve Mesut Kağan Ergin den oluşan 9 kişilik öğrenci grubuna eşlik eden Mustafa Bakır, İsmail Tıraş, İbrahim Tuğlu, Kübra Çaya ve Muhammed Durmuş Aydoğmuş tan oluşan Öğretmenlerle birlikte 5 Ekim de geldikleri Hollanda da temas ve incelemelerine başladılar. ilk geceyi dinlenerek geçiren öğrenci ve öğretmenler ertesi gün kendilerini Hollanda ya davet eden kardeş okul Gemini Kollejini ziyaret ettiler.

Gemini Kolleji Müdürü C.G. (Gerard) Langenberg tarafından karşılanan Osmaniye li misafirler ilk önce okulu gezdiler ve okul hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra okulun mutfağına giren öğrenciler kendi elleri ile hazırladıkları kurabiye ve pastaları kollej öğretmen ve öğrencileri ile paylaştılar.


Dostluk havası içerisinde geçen okul ziyareti hakkında mikrofonlarımıza konuşan Kollej Müdürü Langenberg “Deprem sonrası bölgede kardeş okulumuzun olduğunu öğrendik. Koordinatörümüz Arslan Can ile birlikte ne yapabiliriz diye düşündük. İlk önce parasal yardım yapmayı daha uygun diye düşünürken sonrasında hem ekonomik yardım hemde psikolojik bir yardım yapalım istedik. Kollejimizdeki az sayıdaki Türk öğrencilerimize de düşüncelerimizi paylaşınca Osmaniye de ki kardeş okuldan 9 öğrenci ile 5 öğretmeni Hollanda ya davet ettik. Yoğun ve güzel bir program hazırladık, buradan kesinlikle mutlu ayrılacaklarından eminim.”dedi.

Gemini Kolleji Koordinatörü Arslan Can da “Osmaniye den gelen öğrenci ve öğretmen grubumuzun yaşadıklarını unutturabilmek ve biraz olsun o atmosferden uzaklaştırmak için 1 haftalık bir gezi ve inceleme programı hazırladık. Amsterdam da bir tekne turu, Efteling eylence parkında gezi turumuz dışında bazı Hollandalı ve Türk yetkililerle de görüşme fırsatları olacak.”dedi.

Ekipte yer alan ingilizce öğretmeni Mustafa Bakır da “Daha öncede bu proje ortağımız Gemini Kolleji ile güzel bir çalışma yapmıştık. Bu seferki ziyaretimizde de güzel bir program yaşayacağımızı düşünüyoruz. Bu proje ye katılan çocuklarımızın ortam değişikliği, yeni yerler görmesi, keşfetme, çocukların ufuklarının açılması açısından çok güzel bir deneyim olacak onlar için. Çok teşekkür ediyoruz burada bizi ağırlayan arkadaşlarımıza okul görevlilerimize.”dedi.

Öğrencilerden Burcu Kırmıt da mikrofonlarımıza yaptığı konuşmasında “Öncelikle bu proje içinde olmaktan gerçekten mutluyum. Buraya seçilecek kadar başarı sergilediğimi düşündükleri için öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Kendimle de gurur duyuyorum. Hollanda havası soğuk ta olsa güzel bir ülke. Ferah bir havası var. Buraya gelmenin ilerde benim kariyerime büyük etki yapacağını düşünüyorum.”dedi.



Egemen Deniz Yücel “Hollanda temiz bir ülke. Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni insanlar tanımam ve ingilizcemi geliştirmem için bir fırsat oldu.”dedi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Misafir Öğrencilere yardımcı olan kollejin Türk öğrencilerinden, kendiside Kocaeli depremi mağduru bir ailenin çocuğu olan Irmak Kocaman da mikrofonlarımıza “Ailem Gölcük depremi mağdurlarından, Evimiz Kavaklı bölgesinde idi ve depremde herşeyimizi kaybettik. O zamanki o duyguları düşünebiliyorum. Şimdi okulumuza ziyarete gelen Osmaniyeli arkadaşlarımızın da psikolojik olarak içinde bulundukları duruma üzüldüğüm için bu ekipte yer alarak onlara yardımcı olmak istedim. Kendilerine güzel bir program hazırladık. Buradan giderken mutlu gidecekler.”dedi.

Bir cevap yazın