• Pts. May 20th, 2024

Hollanda’da asgari ücrete Ocak ayında yüzde 3,7’lik asgari ücret zammına ek olarak yüzde 1,7 oranında daha zam yapma kararı alındı

ByHaber Merkezi

Eyl 23, 2023

Hollanda’da asgari ücrete Ocak ayında yüzde 3,7’lik asgari ücret zammına ek olarak yüzde 1,7 oranında daha zam yapma kararı alındı

Temsilciler Meclisi, önümüzdeki yıl asgari ücrete yüzde 1,7 oranında ek zam yapma kararı aldı. Ayrıca, ödenek miktarlarında, Çocuk Bakım Ödeneği ve Çocuğa Bağlı Bütçe miktarlarında da artış olacak.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geçtiğimiz günlerde geçici hükümetin Prinsjesdag’da açıkladığı 2024 Mali Bütçesi, Perşembe günü Temsilciler Meclisi’nin gündemini oluşturdu. Farklı partilerin sunduğu önergelerde değerlendirildiği oturumlarda asgari ücretle çalışanları ve ödenek alanları sevindirecek bir konuda uzlaşmaya varıldı. Yeşil Sol (GL), İşçi Partisi (PvdA) ve Hıristiyan Birlik (CU) partilerinin ortaklaşa sunduğu asgari ücrete ek zam önergesi, Demokratlar 66 (D66), Özgürlük Partisi (PVV), Sosyalist Parti (SP), Volt, Bij1, Den Haan ve Denk Partilerinin desteğini aldı.


Her yıl olduğu gibi Ocak ayında enflasyona bağlı olarak asgari ücrete zam yapılıyor. Meclis çoğunluğunun kabul ettiği yeni düzenlemeye göre asgari ücret miktarı yıllık olarak tahmin edilen yüzde 3,7’lik zammın yanı sıra ek olarak yüzde 1,7 oranında artırılacak. Ocak ayından itibaren asgari ücret miktarı saat başına 12,79 eurodan 13,50 euroya çıkacak.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
2024 yılı için düşünülen bölgesel toplu taşıma ve Hollanda Demir Yolları’ndaki (NS) fiyat artırışı, CU ve GL tarafından sunulan öneri ile geri çekilecek gibi duruyor. Sunulan önerge Meclis çoğunluğu tarafından da destekleniyor. Buna göre toplu taşımada oluşacak masrafın devlete 300 milyon euroya, NS tren biletlerindeki masrafın ise 120 milyon euroya mal olacağı tahmin ediliyor.


Şu anda akaryakıta uygulanan özel tüketim vergisinin yılsonunda tamamen sıfırlanacağı düşünülüyordu. Ancak dün yapılan meclis toplantısında çoğunluk bunun aksi yönde karar aldı. Buna göre önümüzdeki yıl ÖTV’nin artmamasına karar verildi.

Bir cevap yazın