• Per. May 2nd, 2024

LÜX ARACI İLE HOLLANDA DAN İZİNE GİDEN GURBETÇİNİN BAŞINA GELMEDİK KALMADI

ByHaber Merkezi

Eyl 17, 2023

LÜX ARACI İLE HOLLANDA DAN İZİNE GİDEN GURBETÇİNİN BAŞINA GELMEDİK KALMADI

Özcan Özbay

8 gün önce Hollanda’dan Türkiye’ye izne giden Rasim E ve ailesinin içinde bulunduğu lüks araç, Sırbistan gümrüğüne geldiğinde iki polisin sürücüden rüşvet almak için araçlarında silah bulunduğunu iddia ettiği, ancak bunun gerçek olmadığını ve bu olayın basında yanlış şekilde yansıtıldığını belirtiyor. Profesyonel futbolcu Rasim E, olayı şöyle anlattı: “Cuma akşamı saat 18.30 civarında Sırbistan’a giriş yapmak için sınır kapısına geldiğimizde, gümrük görevlileri aracımı aramak istediler. Tabii ki, kendimden emin olduğum ve yasa dışı bir şey taşımadığım için arama işleminin normal olduğunu düşündüm. Bu sırada görevlilerden biri, aracımın lüks olduğunu fark etmiş olacak ki, ne iş yaptığımı sordu. Ben de profesyonel futbolcu olduğumu söyledim ve suçlamayı kabul etmediğimi belirttim.”
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Rasim E, bu suçlamayı kabul etmediğini ve bu konuda hiçbir bilgisi olmadığını söyledi. Olayın üzerinden 7 saat geçtikten sonra aracın anahtarını ve pasaportlarını geri istediklerinde vermek istemediğinde ise kelepçelendirdiklerini söyledi. Daha sonra kendisini bir odaya götürdüler ve 6 kişi tarafından suçu kabul etmesi için baskı yapıldığını ve belgeleri imzalatmaya çalıştıklarını aktardı. Rasim E, hiçbirini kabul etmediğini ve silahla hiçbir ilişkisi olmadığını tekrarladı.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Durumu Hollanda’da bulunan avukatına bildirdiğini ve Sırbistan’da bir avukatla iletişime geçerek hukuki süreci başlattığını belirtti. 7 gün boyunca gözaltında tutulduktan sonra Perşembe günü mahkemeye çıkarıldığını ve 8000 Avro kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi. Masrafların, mahkeme ve avukat masrafları dahil olmak üzere toplamda 17 bin Avro olduğunu belirtti. Şimdi silahın üzerinde parmak izi ve kamera kayıtları incelemelerinin sonuçlarını bekliyor. Kendinden emin olduğunu ancak Sırbistan gümrük yetkililerine güvenmediğini ifade ediyor. Ancak Sırp yetkililerinin bu haksız ve hukuksuz olay karşısında adil bir karar vereceğini umut ediyor.

Bir cevap yazın