• Cum. May 10th, 2024

HOLLANDA DA 2022 DE 142 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

ByHaber Merkezi

Ağu 29, 2023

HOLLANDA DA 2022 DE 142 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Özcan Özbay

Hollanda da adam öldürme olaylarında son yıllarda artış endişe verici. Yapılan araştırmada mağdurların çoğunun Rotterdam’da olduğu belirtildi.

Dunyanın en sakin ülkelerinden biri olarak bilinen Hollanda da son yıllarda cinayet işlenme oranında endişe verici artış yetkililerin bu konuya dikkatini çekti. Kısa adı CBS olan Hollanda Merkezi İstatistik Burosu tarafından yapılan bir araştırmaya göre Geçtiğimiz yıl, 2021 yılına kıyasla daha fazla cinayet veya kasıtsız adam öldürme vakası işlendi. Kadın mağdurlar arasında, her beş vakadan dördünde failin (eski) bir partner veya bir aile üyesi olması dikkat çekti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
CBS raporuna göre ülkede kadın cinayetlerinde gçzle gçrülür bir artış var. Raporda, kadın mağdurların genellikle kendi evlerinde bıçakla veya boğularak öldürüldüğü ve her beş kadın cinayetinden dördünde failin eski eş, partner veya aile üyesi olduğu belirtildi.



Elde edilen verilere göre 2018 ile 2022 arasında işlenen kadın cinayetlerinde polis tüm kadın kurbanların yüzde 99’unda katili veya şüpheliyi tespit edebildiüi öğrenildi.

Rotterdam, Hollanda’nın en fazla cinayet işlenen şehri olarak Amsterdam’ı geride bıraktı. CBS verilerine göre geçtiğimiz yıl Rotterdam’da 16 kişi, Amsterdam’da ise 10 kişi bir cinayete kurban gitti.

Tüm Cinayet vakalarında erkek mağdurların genellikle bir ateşli veya kesici silahla öldürüldüğü görülüyor. Her on vakadan üçünde failin kurbanı tanıdığı belirtilen raporda 20 ila 40 yaş arası erkek kurban sayısının arttığı, kadınlar arasında ise özellikle 60 yaş ve üzeri mağdurların çok olduğu kaydedildi.

Raporda korkutucu bir gerçeğide ortaya koyan raporda öldürülen Çocukların yüzde 88’i ane veya babası tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
2018 ile 2022 yılları arasında yetişkinlerin yanı sıra çocuk mağdurlar da var. Bu yıllar arasında 10 yaşından küçük 15 kız ve 17 erkek çocuğu cinayete kurban gitti. Bu çocukların neredeyse hepsi (%88) anne veya babaları tarafından öldürüldü. Aynı dönemde 10 ila 20 yaş arasında 41 çocuk ve genç yetişkinin öldürüldüğü belirtildi.

Bir cevap yazın