• Cum. May 17th, 2024

VİZELİ AYLA ALP ÖĞRETMENDEN HOLLANDA ATATÜRK EVİNE ANLAMLI HEDİYE

ByHaber Merkezi

Ağu 10, 2023

VİZELİ AYLA ALP ÖĞRETMENDEN HOLLANDA ATATÜRK EVİNE ANLAMLI HEDİYE
Özcan Özbay
Vizenin sevilen simalarından yıllarca Vizede öğretmenlik yapan Ayla Alp daha önce kendisine hediye edilen Kazım Karabekir e ait yağlı boya resmi Hollanda da evini Atatürk Müzesi haline getiren hemşehrisi Bülent Türker e hediye etti.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Vizeli olan ve halen Vizede yaşayan Ayla Alp Öğretmen, mesleği gereği gittiği Konya nın Kazım Karabekir ilçesinde görev yaptığı 5 yıl süre sonunda kendisine hediye edilen Kazım Karabekir in yağlı boya portresini evinde itina ile sakladığını, ta ki hemşehrisi Bülent Türker in Hollanda da ki evini Atatürk ve Çanakkale müzesine çevirmesini duyduktan sonra bu önemli hediyeyi orada daha iyi muhafaza edeceğini düşünerek Bülent Türker e takdim etti.



“Bu güzel eserin yeri orası olmalıdır” diyen 84 yasındaki Ayla Alp çok mutlu ve huzurlu olduğunu eserin yerini bulduğunu söyledi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Bülent Türker de birçok Vize li nin öğretmeni olan Ayla Alp Öğretmen in bu ince ve güzel hediyesinden onur duyduğunu ve müzenin en müstesna köşesinde saklayacağını söyledi. Türker “Elini öperek bu kıymetli armağanı aldım ve müzemde sergileyeceğim, öyküsünüde anlatacağım. Hollanda da Karaman ve Kazımkarabekir li yaklaşık 50 bin dolayında gurbetçi yaşamakta. Bunlar da çok mutlu olacaklardır. Belkide aralarında Ayla öğretmenin öğrencileride bulunmaktadır.” dedi.

Bir cevap yazın