• Cum. May 17th, 2024

BKR deki 21 bin kişinin borçları geçici olarak silinecek

ByHaber Merkezi

Ağu 10, 2023

BKR deki 21 bin kişinin borçları geçici olarak silinecek

Hollanda da Kredi Kayıt Bürosu BKR, iflas eden Direct Pay Services (DPS) şirketi aracılığıyla yapılan 21 bin dosyanın borç kaydını geçici olarak donduracak.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Direct Pay Services (DPS) adlı firmanın iflas etmesi nedeniyle sorun yaşayan tüketicilere çare olmak amacıyla harekete geçen BKR, DPS ile ilgili 21 bin borç kaydını geçici bir dönem için listeden çıkartacak.

Önceki gün Financiele Dagblad gazetesinde konu ile ilgili olarak yer alan haberde, Nisan ayında iflas eden DPS’nin borçlu tüketicileri mağdur ettiği belirtildi.

Financiele Dagblad gazetesinin Haberinde DPS’in iflasından bu yana tüketicilerin şirketle hiçbir şekilde iletişim kuramadığı, hatta borçlar ödenmiş olsa bile bunu kayıtlardan sildiremediğine dikkat çekildi.

Direct Pay Services (DPS) tarafından açtırılan BKR kayıtları, borçlar ödenmiş olsa dahi, listeden çıkartılmadığı için örneğin ev satın almak isteyen bir tüketici, yeni bir ipotek alamıyor.
DENiZ TV OLARAK IZLE
DPS tarafından kaydettirilen borçların geçici olarak kara listeden çıkarmak için bankalar, Finansal Piyasalar Otoritesi ve
Maliye Bakanlığı ile görüşmelere başlayan BKR’in bu görüşmelerinin birkaç hafta içerisinde olumlu sonuç vermesi bekleniyor.

Bir cevap yazın