• Paz. May 5th, 2024

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından IOT’ye Cevap Geldi

ByHaber Merkezi

Tem 28, 2023

Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından IOT’ye Cevap Geldi

• Türkiye’ye yüksek fiyatlı uçak biletlerine tavan fiyatı uygulanması mümkün değil.
• Bilet fiyatlarının daha uygun hale gelebilmesi amacıyla rekabetçi ortam teşvik edilecektir.

Türkiye Ulaştırma Bakanlığı IOT’ye gönderdiği mektupta, yurtdışı uçak bileti fiyatlarına tavan fiyatı uygulanmasının gündemde olmadığını bildirdi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Yaz aylarında uçak bileti fiyatlarının olağandışı artış göstermesi ve fahiş uygulamaları gündeme getiren IOT Başkanı Zeki Baran, Temmuz ayı başında Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanına bir mektup göndererek, yurtdışında yaşayan vatandaşların maruz kaldığı bu haksızlığın önlenmesini ve tavan fiyat uygulanmasını istemişti.



Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı IOT’ye gönderdiği cevap mektubunda, havacılık sisteminde yurtdışı bilet fiyatlarında tavan ücreti konulmasının mümkün olmadığı belirtilerek, konunun bakanlık gündeminde olmadığı, bununla birlikte bilet fiyatlarının daha uygun hale gelebilmesi amacıyla rekabetçi bir ortamın teşvik edildiği bildirildi.

Bakanlık mektubunda ayrıca, uçak bilet fiyatlarının belirlenmesinde serbest piyasa koşullarında havayolu şirketlerinin rekabeti ve tüketicilerin talebinin belirleyici olduğu ifade edilerek, vatandaşların çokça yaşadığı ülkelerden Türk ve yabancı taşıyıcıların ilave sefer taleplerine olumlu yaklaşılarak daha çok noktaya ucuz bilet seçeneği ile gelmesinin sağlanmaya çalışıldığı kaydedildi.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda’da Türkler İçin Danışma Kurulu (IOT) olarak, özellikle yaz aylarında yakınlarını ziyaret etmek ve tatillerini geçirmek amacıyla Türkiye’ye gitmek isteyen vatandaşların her yıl yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla, girişimlerimize devam ederek konunun takipçisi olacağız.

Bir cevap yazın