• Pts. May 6th, 2024

KAZAKİSTAN BÖLGESİNDE TURİZMİN ARANAN ÜLKESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR

Özcan Özbay

Batıda Avrupa’ya, doğuda Orta Asya’ya uzan ve İpek Yolu güzergahında yer alan Kazakistan yeniden yapılanmaya gidiyor. Bölgede çok geniş topraklara sahip olan Kazakistan bu yoldaki çalışmalarına başladı bile. Ülkede suan Konayev sahri tamamen bir eğlence şehri olmuş durumda.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Türkçe Konuşan Gazeteciler Vakfı Naziya Bissenove, Kazakistan Bilgi ve Sosyal Kalkınma, Kültür ve Spor Bakanlıkları ile Almatı bölgesi yönetimi geçtiğimiz günlerde Dünyanın çeşitli ülkelerinden Medya temsilcileri ile Kazakistanda aktif olarak çalışan gazetecilerden oluşan yaklaşık 200 medya mensubunu davet ederek evsahipliği yaptı.

İçlerinde Uluslararasi Gezececiler Cemiyeti Hollanda Temsilcisi olan ve DRTMEDİA olarak Hollandayı Genel yayın Müdürümüz Özcan Özbay ın temsil ettiği Turizm ve Medya Formunda ev sahipliğini yapan Türkçe Konuşan Gazeteciler Vakfı Nazıya Bissenove tüm Gazetecilerle tek tek ilgilendi. Ülkenin bir ok önemli şehrini gezen Gazeteciler heyeti daha sonra düzenlenen 1. Uluslararası Medya ve Turizm Formu na katıldılar.

Kazakistan İletişim Bakanı Darkant Kydyralı ile Almatı Bölgesi Belediye Başkanı Marat Sultangaziyev`in yanı sıra organizasyondan sorumlu Kazakistan Türkçe Konuşan Gazeteciler Birliği Başkanı Nazıya Bissenova nın katıldığı açılış programında Ülkeye davetli gazeteciler ve yerel medya mensupları konuşmacılara sorular sordular.

Kazakistan ve konuk gazetecilere seslenen Sultangaziyev ile Kydyralı Kazakistan ın Turizm ile tüm Dünya ya açılacağını bunun için gerekli çalışmaların alt yapılarının hazırlandığını, bu günki formunda buna bağlı olduğunu belirterek ” Kazakistan, emin adımlarla ülkenin kalkınması ve çağdaş dünyaya ile buluşması için büyük bir özgüven ile yoluna devam ediyor. Takdir edersiniz ki bu kolay olmuyor. Kazakistan’a hoş geldiniz. Tecrübe ve deneyimleriniz, Kazakistan’ın gelişimi için çok önemli. Hem Türk dünyası, hem Avrupa ve hem de tüm dünyaya Kazakistan’ı tanıtmak için sizlerden büyük beklentimiz var. Sizlerin destekleri ile bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.



Form dahilinde işlenen konularla ilgili soru cevapların yanı sıra Konuk Gazetecilerin panelist olarak yer aldığı toplantıda Kazakistan lı yetkililere çeşitli tavsiyelerde bulunuldu.

ÜLKENİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Gazeteciler ve Ülke genelindeki medya mensupları programın ilk gününde Almatı’da buluştular. Almatı Göktepe ve sonra doğal güzellikleri ile bilinen Sharyn Kanyonunu gezen grup oradan, denizden 1400 metre yükseklikte oluşan doğal Kolyas Gölü ve vadisini gezdiler.

GALA GECESİ

Olumlu toplantıların gerçekleştirildiği Forum un son bölümünde ülkeye gelen misafir Basın Mensupları ve yerel Gazeteciler için düzenlenen Gala gecesinde Kazakistan Halk oyunları gösterileri ile çeşitli sanatçıların seslendirdiği türküler ile coştular ve birlikte oyunlara eşlik ettiler.

ALTIN ADAM HEYKELİ

Kazakistan 1. Uluslararası Medya ve Turizm Formunun organizesini başarı ile tamamlayan Kazakistan Türkçe Konuşan Gazeteciler Birliği Başkanı Nazıya Bissenova, Gala gecesinde Misafir gazetecilere, ünlü tarihi Altın Adam heykeli ve çeşitli ödüller vererek katılımları için teşekkür etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
UGC (Uluslararasi Gazeteciler Cemiyeti) ÇALIŞMALARI HAKKINDA DA GÖRÜŞÜLDÜ

Program dışında katılımcı gazetecilerle Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti ve çalışmaları hakkında da görüşüldü.

Bir cevap yazın