• Per. May 2nd, 2024

Amsterdam’da dördüncü Anatolia Festijn coşkusu

ByHaber Merkezi

Haz 21, 2023

Amsterdam’da dördüncü Anatolia Festijn coşkusu

Amsterdam’da, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Anatolia Festijn 2023, hem Hollanda hem de çevre ülkelerden gelen binlerce kişinin katılımıyla başladı.


Anadolu Festivali Vakfı tarafından Het Amsterdamse Bos’da organize edilen festival, iki hafta sonu boyunca birçok etkinliğe sahne oluyor.

Festival kapsamında tiyatro gösterilerinden, yazar buluşmalarına, ebru, hat ve cam üfleme sanatlarından, mehter ve halk oyunları gösterilerine kadar çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Katılımcılar ayrıca simit, gözleme, mantı tatlılar ve Anadolu’nun birçok lezzetini tatma imkanı buluyor.


Etkinlikte, “ütü tost” ismiyle sosyal medyada da ünlenen Adana’nın; sucuk, yumurta, domates ve bol acı pul biber ile sac üzerinde yapılan tostunu bulmak da mümkün. Ünlü şef Burak Özdemir’in de önümüzdeki hafta festivale katılacağı belirtiliyor.

Etkinlikte yazar Hatayi İnanç, Dr. Savaş Şafak Barkçin ve Hatice Kübra Kongar ile sanatçı Necla Nazır ve Mikail Şimşek katılımcılarla sohbet etti.



Festivalde, çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa, Bob Usta, İtfaiyeci Sam ve Çatpat Profesör karakterlerinin tiyatro gösterileri yanı sıra halk sanatlarından orta oyunu, Kafkas oyunları, mehteran ve folklor performansları da gerçekleştirildi.


Aile ortamı ve sıcaklığında, Het Amsterdamse Bos, Land van Bosse, 1182 DB Amstelveen adresinde gerçekleşen festival, bu hafta sonu 23, 24, 25 Haziran tarihlerinde açık olacak.

Kaynak: Sonhaber

RADYO DENiZ CANLI DiNLE

DENiZ TV OLARAK IZLE

Bir cevap yazın