• Per. Nis 25th, 2024

Amsterdam’da terör örgütü PKK sempatizanları, sandık müşahitlerine saldırdı

ByHaber Merkezi

May 8, 2023

Amsterdam’da terör örgütü PKK sempatizanları, sandık müşahitlerine saldırdı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için oy kullanma işlemi tamamlandığı sırada, aralarında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) müşahitlerinin, terör örgütü PKK yanlılarının ve Türk vatandaşlığı bulunmayan kişilerin yer aldığı bir grup, sandık müşahitlerine saldırdı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Amsterdam’daki Rai Kongre Merkezi’nde sandıkların kapandığı sırada, aralarında Türk vatandaşlığı olmayan kişilerin de yer aldığı bir grup ve Yeşil Sol Parti sandık müşahitleri, Cumhur İttifakı’nın müşahitlerine saldırıda bulundu.



ÖNCE SÖZLÜ SONRA FİZİKİ SALDIRI
Yerel saatle 21.00 sularında, sandıkların kapatılmasından kısa süre önce alanda toplanmaya başlayan terör örgütü PKK sempatizanları, bazı Cumhur İttifakı müşahitlerine yönelik sözlü sataşmanın ardından fiziki saldırıya geçti. Kongre merkezinin özel güvenlik görevlileri olay yerinde asayişi sağlamakta zorlandı.
TV OLARAK IZLE
CUMHUR İTTİFAKI MÜŞAHİTLERİ DIŞARI ÇIKARILDI
Olay yerine gelen çok sayıda polis, saldıran gruba cop ve köpeklerle müdahale etti. Ekipler Cumhur İttifakı müşahitlerini alanın dışına çıkardı, terör örgütü PKK sempatizanlarını ise alandaki dinlenme bölgesine götürdü. Burada, terör örgütü PKK ve elebaşı lehine sloganlar atıldı.



SÜREÇ, ÖNLEMLER ALTINDA TAMAMLANDI
Polis, sandıkların kapatılması, oyların ve zarfların sayılması, çuvallara doldurulması ve mühürlenmesi süreci bitene kadar alanda güvenlik önlemi aldı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans gelirken saldırıya uğrayan müşahitlere sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Kaynak: AA / Selman Aksünger

Bir cevap yazın