• Çar. Nis 24th, 2024

Deventer’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan 225 pusulada Şaibe

ByHaber Merkezi

May 6, 2023

Deventer’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan 225 pusulada Şaibe

Özcan Özbay

Hollanda Deventer’te Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan 225 pusulada Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı kutucuğun içerisinde küçük siyah nokta şeklinde işaretler bulunduğu öğrenildi.

Yurtdışı Seçim blgesi Avustralya ve Hollanda dan seçimlere şaibe katıldığına dair bulgular olduğu gerekçesi ile CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan suç duyurusunda bulundu.
TV OLARAK IZLE
CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan yurt dışı sandıklarda yapıldığı iddia edilen usulsüzlerle ilgili açıklamada bulundu. Tezcan, Avustralya Sydney’de 2-G sandığında yeni açılan oy pusulası paketinden çıkan bir pusulada AKP’ye ‘evet’ mührünün basılmış olması ve Hollanda Deventer’te cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan 225 pusulada Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı kutucuğun içerisinde küçük siyah nokta şeklinde işaretler bulunması olaylarıyla ilgili gerekli yasal başvuruları yaptıklarını söyledi.

“HEM YSK’YE DURUM BİLDİRİLDİ HEM DE ÖZELLİKLE YURT DIŞI İLÇE SEÇİM KURULU’NA ŞİKAYETTE VE SAVCILIĞA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

“Bugün yurt dışı seçimlerinde iki ayrı bölgede oy kullanılırken usulsüzlük, sahtecilik girişimini sandık kurulu üyelerimiz tespit edip tutanağa bağladılar. Bunlardan birisi Avustralya’nın Sydney şehrindeki bir sandıkta paketlenmiş oy pusulaları açıldığında oy pusulalarından bir tanesinin önceden Adalet ve Kalkınma Partisi kutusuna ‘evet’ mührünün basıldığı tespit edilmiş ve bu sandık kurulu üyelerimiz tarafından doğrudan tutanak altına alınmış. Oradaki sandık kurulu başkanı dahil usulsüzlüğü tespit etmişlerdir. O paketlerin içerisine tercih mühürlü oy pusulası nasıl girdi, başka yerlerde de benzer usulsüzlükler var mı? Bu ciddi şüphe yaratan bir durum. Derhal hem YSK’ye durum bildirildi hem de özellikle Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na şikayette ve savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Hem sorumlularının ortaya çıkarılıp cezalandırılması için hem de bundan sonra da benzer usulsüzlük girişimlerinin önüne geçmek için takipçisi olacağız.

“HOLLANDA’DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KUTUCUĞUNUN İÇERİSİNDE SADECE ARAYANIN BULABİLECEĞİ ŞEKİLDE SİYAH NOKTA İŞARETİ KONULDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR”
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Avustralya’daki bu usulsüzlük girişiminin dışında bugün yine Hollanda’da Deventer bölgesinde başka bir usulsüzlük girişimini sandık görevlilerimiz tespit etmiş bulunuyorlar. Bu da Deventer’de bir sandıkta 225 adet cumhurbaşkanlığı oy pusulasında Recep Tayyip Erdoğan’ın kutucuğunun içerisinde belli belirsiz sadece arayanın bulabileceği şekilde siyah nokta işareti konulduğu görülmüştür. Bu belli ki belli kişilere gidip oraya oy verin diye önceden talimatlı bir iş olduğu izlenimini ortaya koyuyor. Bunu da sandık kurulu üyelerimiz, görevlilerimiz tespit edip tutanak altına almıştır. Bununla ilgili itirazlarımızı, şikayetlerimizi yapıyoruz.

Bir cevap yazın