• Cts. Nis 20th, 2024

Saadettin Saran “Başarıya ulaşırken neler kaybettiğinizede bakacaksınız”

ByHaber Merkezi

May 3, 2023

Saadettin Saran “Başarıya ulaşırken neler kaybettiğinizede bakacaksınız”

Özcan Özbay

Fenerbahçe eski yöneticisi ve Saran Holding yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran Hollanda Horecabond ve Edelstal Group işbirliği ile düzenlenen ve T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ında katıldığı Girişimcilik ve Yatırım konulu seminerde genç yatırımcılara yaşamındak kesitler anlatarak tavsiyelerde bulundu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda’nın Den Bosch şehrinde Edelstaal Groep’un genel merkezinde düzenlenen seminere Horecabond Nederland üyeleri ile Edelstal Group çalışanları ile birlikte işinsanları ve STK temsilcileri katıldı.

Edelstaal Groep yönetim kurulu üyesi Ertan Torunoğulları nın sunuculuğunu yaptığı seminer programında ilk konuşmacı olarak Horecabond başkanı Tarık Saki, Horecabond Nederland halkında bilgi verdi. Saki Bu tür buluşmaların ve seminerlerin girişimci ve yatırımcıların ufkunu açtığını söyledi.

Daha sonra kürsüye davet edilen T.C. Lahey Büyükelçimis Selçuk Ünal Hollanda Türkiye ilişkilerinin 400 değil 500 yıllık bir geçmişi olduğunu, resmî ilişkilerden önce ticari olarak başlayan alışverişin, dostluğun sürdüğünü söyledi. Ünal Bugün gelinen noktada karşılıklı ticaret hacminin 15 milyar Euro olduğunu ifade eden Ünal, Hollandalı Türklerin bu ilişkilerde payının büyük olduğunu vurguladı.

TV OLARAK IZLE
Daha sonra gecenin bir diğer önemli konuğu Sadettin Saral ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Son olarak kürsüye davet edilen Fenerbahçe eski yöneticisi ve Saran Holding yönetim kurulu başkanı Sadettin Saran çok zor bir öğrencilik dönemi geçirdiğini, devlet memuru olan bir babanın oğlu olarak geldiği dünyada yaşam öyküsünü, çektiği sıkıntıları ve iş dünyasına adım attığı günden bu güne kadar olan yaşadıklarını anlattı.



Burslu olarak Amerika’da eğitim hayatını yaşadığını ve çok zor bir dönem gecirdiğini anlatan Saral bursunu kaybetmemek için insan üstü bir gayretle, eksi on derece soğukta nasıl okula ve antrenmana gidip geldiği anlattı.

Bugün 40 şirket, 4 bin çalışanı ile Saran Holding’in dününü ve hedeflerini yaşadığı evreleri anlatan Saran ın konuşması sık sık davetliler tarafından alkışlanarak kesildi.

“Bir kez yapılan hata hata değildir, tekrarlanırsa hatadır. Bir çocuğu başarılı yapan anne babanın verdikleri değil vermedikleridir. Bir insan nasıl yaşadığı ile değil neler yaptığı ile iz bırakır. Düştüğünde değil, pes ettiğinde kaybedersin diyen Saran Boş beyinler Şeytanın oyun alanıdır o yüzden gençlerimiz ne olursa olsun işlerinde inat ve ısrarlı olmalılar.” dedi.



Konuşma sonrası yapılan soru cevap kısmında da Fenerbahçe başkanlığı ile siyasete girip girmeyeceği konusundaki yoğun soruları geçistiren Saran “Şuan ki siyasiler bundan sonraki dönemlerde belkide olmayacaklar, işte o zaman düşünebilirim.” dedi.

Konuşmaların sonunda çoğunluğu Edelstal Grup çalışanı olan katılımcılar ile diğer misafirler Sadettin Saran ile bol bol fotoğraf çektirdiler.


Bir cevap yazın