• Per. Mar 28th, 2024

ROTTERDAM DA PEŞPEŞE PATLAMALAR

ByHaber Merkezi

Nis 26, 2023

ROTTERDAM DA PEŞPEŞE PATLAMALAR

Özcan Özbay

Geçtiğimiz Pazartesi günü Rotterdam Crooswijkseweg’de bir apartmana bir gece ara ile patlama meydana geldi. Crooswijk semtindeki bu patlamanin yani sira dün gece yine Rotterdam’da bu sefer merkezde bir patlama daha oldu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Polis tarafindan yapilan açiklamada Pazartesi gününü saliya baglayan gece saatlerinde Crooswijk semti Crooswijkseweg caddesinde ve Van Speykstraat’ta iki ayri patlama meydana geldiği ve Her iki olayda da patlayıcıların evlerin girişine yerleştirilmiş olduğu belirtildi.



Geç saatlerde yaşanan patlamada bir apartmanin giris kapisinda ve birinci kattaki evin camlarinda hasar oluşurken, park halinde bulunan bir arabanın da hasar aldığı öğrenildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Polis ayrıca Pazartesi günü de yine aynı sokağın karşı tarafında bir patlama olduğunu ve patlamada birçok evin hasar gördüğünü belirtirken, her üç olayda da yaralanan kimsenin olmadığını belirtti. Patlama sonrasında güvenlik gerekçesiyle 20 ev boşaltıldı.



Konu ile ilgili olarak Rijnmond gazetesinde yer alan bir habere göre bu yılın ilk dört ayında Rotterdam bölgesinde farklı adreslerde en az 50 patlama meydana geldiği bildirildi. Gazeteye göre 2022 yılın genelinde sadece Rotterdam’da 49 patlama meydana geldiğide vurgulandı.

Bir cevap yazın