• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda vatandaşlığını kaybedenlere Müjde

ByHaber Merkezi

Mar 29, 2023

Hollanda vatandaşlığını kaybedenlere Müjde

Özcan Özbay

Hollanda Hükümeti uzun süre yurtdışında yaşayan ve bir şekilde Hollanda vatandaşlığını kaybeden kişilere yeniden vatandaşlık hakkı tanıma kararı aldı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Hollanda da daha önce çifte vatandaşlık almış ancak herhangi bir nedenden ötürü çifte vatandaşlığını kaybetmiş olanlar için harekete geçti. Son yirmi yıl içinde başka bir ülkede yaşayan ve Hollanda vatandaşlığını kaybeden çift uyruklu kişiler, Hükümete sunulan teklif ile yasada yapılacak değişiklikle birlikte bu haklarını tekrar elde edebilecek.



Volkskrant gazetesinde yer alan habere göre Hollanda da yaşadığı halde uzun süre yurtdışında yaşayan vatandaşların Hollanda vatandaşlığını muhafaza etmeye devam etme konusunda da kolaylıklar sağlanacağı öğrenildi.

2003 yılından sonra uzun süre yurtdışında kaldıkları için Hollanda vatandaşlığını kaybeden kişilere, yeniden vatandaşlık hakkı verilmesini istiyen Adalet ve Güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Eric van der Burg, bunun için yapılacak yasal düzenleme ile bu vatandaşlara iki yıl süre verileceğini belirtti.



Gazetede yer alan haberde vatandaşlar genelde bilgi eksikliği nedeniyle, bazen de bilmeden Hollanda vatandaşlığını kaybediyor. Yurt dışında yaşayan birçok çift uyruklu kişi, bunun farkında değil.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Önerilen yasa teklifi sadece şuanda çifte vatandaşlığı bulunan kişiler için geçerli olacak. Örneğin doğumla birlikte veya eşinden dolayı çifte vatandaş olanlar gibi. Başka bir değişle kendi isteği ile Hollanda vatandaşlığından çıkan kişiler, bu düzenlemeden faydalanamayacak.



Bir cevap yazın