• Cum. Nis 19th, 2024

ADALET BAKANLIĞINDAN İOT YE CEVAP

ByHaber Merkezi

Mar 27, 2023

ADALET BAKANLIĞINDAN İOT YE CEVAP

Özcan Özbay

Hollanda da faaliyet gösteren Türkler için Danışma Kurulu (İOT) geçtiğimiz ay Hollanda da PEGİDA tarafından gerçekleştirilen Kurani kerim yakma eylemine yönelik Adalet Bakanlığına yazılan mektuba cevap geldi.

Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz imzası ile gelen yazıda kendilerinin bu olaydan haberdar olduğunu ve Meclise bu konu ile ilgili tedirginliğini yazdığını, Ancak Hollanda nın bir hukuk devleti olduğu, herkesin kendi dini yada normal düşüncelerini dışa aktarmakta özgür olduğunu vurgulayan Yeşilgöz “Kişinin kendi (Dini) kimliğini özgürce şekillendirmesi bir Hukuk devleti olarak din ve inanç özgürlüğü, ifade ve gösteri hakkı Anayasamız tarafından garanti altına alınmıştır. İfade suçları ceza hukuku kapsamında da infaz edilebilir. Vandalizm veya kişilere karşı şiddet gibi şiddet içeren suçlar
CANLI DiNLE
Öncesinde mi, anında mı yoksa sonrasında mı karar vermek Cumhuriyet Savcılığı insiyatifindedir. Bu olayda da
Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştır.”diyerek en kısa zamanda Türk ve Faslılarla bir araya gelerek bu konuda görüşmek istediğini mektubunda bildirmiştir.

Mektubun gelmesi üzerine bir açıklamada bulunan İOT Başkanı Zeki Baran açıklamasında “Sayın Adalet Bakanına yazdığımız mektup için verdiği cevaba Teşekkür ediyoruz.



İsteğimizi kabul ederek bizimle görüşmek istemesi memmuniyet verici. Müslümanların kutsal kitabını yakmak veya yırtmak gibi eylemlerin düşünce özgürlüğü ile bir alakası yoktur. Bu doğrudan kin, nefret toplumun bir bölümüne ayrımcılık yapmaktır. Sayın bakan ile yapacağımız görüşmede bu gibi eylerim önüne geçilmesi için gerekeni yalmasını önereceğiz.”dedi.
TV OLARAK IZLE
Şimdi Türk ve Faslılar Adalet Bakanlığından gelecek görüşme tarihinin belirlenmesini bekliyor.

Bir cevap yazın