• Per. Mar 28th, 2024

ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ KRİZ MASASI 24 SAAT GÖREVDE

ULUSLARARASI GAZETECİLER CEMİYETİ KRİZ MASASI 24 SAAT GÖREVDE

Özcan Özbay

Merkezi Türkiye de olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Türkiyeyi yasa boğan Asrin felaketinde deprem bölgesine giderek buradaki haber akışını ve yardım koordinasyonuna destek vermek için durmaksızın çalışıyor.

Türkiye’nin 10 il’inde meydana gelen depremin her saniyesini görüntüleyerek Dünya ya ulaşmasını sağlayan isimsiz kahramanlar GAZETECİLER gecelerini gündüzlerine katarak nirkaç saatlik uyku ıle deprem bölgesinden bizleri biraz olsun rahatlatacak haberler yapmaya devam ediyorlar.



Bunlardan biride merkezi Kocaelinde bulunan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti.

Kısa adı UĞÇ olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti depremin olduğu ilk dakikadan itibaren bölgede yaşayan temsilcilerinin çoğunun depremde enkaz altında kalması üzerine bölgeye 7 kişilik bir ekip göndererek günlük bilgi akışına ve koordinasyona yardım etmeye çalışıyor.

Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz UĞÇ Genel Başkanı Ahmet Öz yaptığı açıklamada depremin ilk gününden itibaren UĞÇ-Deprem Kriz Merkezi’nin kurulduğunu belirterek Marmara depremindeki tecrübelerden de faydalanılarak kurulan kriz masasının öncelikle sosyal medya paylaşımlarındaki yardım numaralarını tek tek arayarak numaraların doğruluğunu teyit etmekle işe başladıklarını söyledi.

UĞÇ Başkanı Ahmet Öz açıklamasında “ Mersin Valiliği, Mersin Gençlik Spor Müdürü, Mersin AFAD Müdürü, Mersin Öğrenci Yurtlarının Müdürleri, Konya, Karaman ile deprem mağduru 10 ilin resmi kuruluşları, AFAD Genel Merkezi ve AKUT, Sakarya, Kocaeli, Urfa, Mersin, Adana da faaliyet gösteren ve deprem bölgelerine gelen arama kurtarma ekipleri, milletvekilleri, Hatay’da görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyukakın, Özel Kalem Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile bu güne kadar sürekli temas halinde olduk.” dedi.



Duygusal anlarında yaşandığı görüşmede gözleri yaşlı şekilde konuşmasına devam eden Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Öz, UĞÇ Kriz Masası olarak 450 tanesi Hatay’dan olmak üzere, 70 kusur civarında da diğer 9 ilde ikamet eden depremzedelerden ve deprem bölgesinde görevli UĞÇ gazeteci üyelerinin ilettikleri talepleri aldıklarını ve resmi kurumlarla yapılan temaslar sonucu bu ihbarları yaklaşık yüzde 90 oranında çözmeyi başardıklarını belirtti. Başkan Öz yapılan ihbarların yerine getirilip getirilmediği konusundada takipçi olduklarını söyleyerek İhbar ve taleplerini ileten kişileri sonradan telefonla arayarak sorunlarının çözülüp çözülmediğini de teyit ettiklerini vurguladı.

Depremzedelerden gelen talepler

Ahmet Öz, kendilerine gelen taleplerin yüzde sekseninin enkaz altında kalan kişilerin çıkarılması için arama kurtarma ekip talepleri olduğunu, yüzde yirmisinin ise gıda, yemek, cenaze aracı, barınma, ambulans, ulaşım, lojistik talepleri olduğunu ifade ederek “Dünya genelinde faaliyet gösteren Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren bir sivil toplum örgütü olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak, depremzede kardeşlerimize bu güne kadar doğru dürüst uyumadan çok zor şartlar altında çalışarak yardımcı olmaya çalıştık ve bundan sonrada yardımcı olmaya da devam edeceğiz. Tüm Türkiyemizin başı sağolsun” dedi.



Bir cevap yazın