• Sal. Mar 19th, 2024

Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’i ziyaret etti

ByHaber Merkezi

Şub 2, 2023

Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’i ziyaret etti

Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, 1 Ocak 2023 tarihinde göreve başlamasını müteakip gerçekleştirmekte olduğu nezaket ziyaretleri çerçevesinde 30 Ocak 2023 tarihinde Rotterdam Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’le bir araya geldi.

Rotterdam Belediye binasında gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede Başkonsolos Kısacık, Rotterdam’ın ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğine önemli katkıda bulunan Türk toplumunun başarılarıyla gurur duyduğunu, sayıları 50 bin civarında olan Türk kökenli Rotterdamlıların Belediye ile Başkonsolosluk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için güçlü bir temel teşkil ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Aboutaleb, günümüzde artık “göçmen” değil “Rotterdamlı” olan Türk toplumunun her alanda şehre önemli katkılarda bulunduğunu, kendisinin de Rotterdam’daki Türk toplumuyla ilişkilerini güçlendirmek için özellikle Ramazan ayında iftar programları ve benzeri vesilelerle vatandaşlarımızla bir araya geldiğini kaydetti.

Başkonsolos Kısacık ve Belediye Başkanı Aboutaleb, başta ticaret ve yatırım ilişkileri olmak üzere, eğitim, bilim, sanat, kültür ve turizm gibi pek çok alanda Rotterdam’la mevcut ikili ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundular.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, ülkemizde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile genel seçimlerde Hollanda’da mukim vatandaşlarımızın oy kullanabilmelerine yönelik hazırlıklar da ele alıdı. Belediye Başkanı Aboutaleb vatandaşlarımızın anayasal hakları çerçevesinde Rotterdam’da huzur ve güven içinde oy kullanabilmelerini teminen Belediye tarafından gerekli kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Bir cevap yazın