• Cts. Nis 20th, 2024

MUSIAD HOLLANDA 2023 YENI YIL RESEPSIYONU

ByHaber Merkezi

Oca 28, 2023

MUSIAD HOLLANDA 2023 YENI YIL RESEPSIYONU

Özcan Özbay

MÜSİAD Hollanda’nın duzenlediği resepsiyonda STK Temsilcileri, Siyasiler, iş dünyasından insanlar biraraya geldi. Başkan Ali Köklü, bu yılın girişimciler için atılım yılı olacağını söyledi.

Scheveningen Kurhaus Oteli’nde organize edilen 2 Şubat’ta görev süresi bitecek olan Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’nin yoğun programı dolayısı ile katılmadığı yeni yil resepsiyonuna Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andiç, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Azerbaycan Lahey Büyükelçisi katıldı.

Gecmis zamanlarda Hollanda Kraliçelerinin yazlık sarayı olarak kullandıkları ve daha sonra otele cevrilen Kurhaus otelde gerçekleşen yeni yıl resepsiyonu, âdeta ekonomik zirveye dönüştü.



Programin moderatorlugunu MUSIAD Hollanda genel sekreteri Ozlem Sahin in yaptigi program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladi. Utrecht Ulu Camii den Erhan Helvaci nin Kurani kerim okumasinin ardindan kursuye davet edilen MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü konuşmasına, davetlilere hoş geldiniz dedi ve herkesin Regaip Kandilini kutladı.

Ali Köklü Türkçe ve Hollandaca yaptığı konuşmasinda sunlari soyledi; “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD, hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, ekonomik ve siyasi alanda etkin, hassasiyet sahibi iş insanlarinin , 1990 yilinda İstanbul’da kurdukları bir “İşadamlari dernegidir.

Toplam da 14 bini aşan üyesi ile Dünyada 76 ülkede ofis açarak şubeleşen MÜSIAD, bulundukları ülke içinde ortak hedef yolculuǧunda kararlı bir şekilde yürümektedir. MÜSIAD Hollanda Yönetim Kurulu olarak bizlerde, 120 girişimci üyelerimiz ile birlikte, yaşadıǧımız, ticaret yaptıǧımız, hatta vatandaşı dahi olduǧumuz Hollanda içinde aynı samimi ve güzel duygularla, daha iyi bir Hollanda inşasında iş insanları olarak katkımızı saǧlıyoruz.



İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, entelektüel birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.

MÜSİAD’ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan , üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla dünyamızın maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Degerli dostlar sizlere Musiad i anlatirken deginmem gereken konulardan oldugunu dusundugum Musiad ticaret ofisi ve Musiad invest birimlerinden de kisaca bahsetmek istiyorum.

Butun bu gelismeler degerlendirilerek bizlerde Musiad bunyesinde MTO yani Musiad ticaret ofisi olusumunu hayata gecirdik.Genel merkez kontrolunde olacak olan bu birim uluslararasi arenada karsilikli sirket eslestirmeleri yapacaktir ulkelerin ithalat ve ihracaat oranlarinin artmasina katkida bulunacaktir.
Musiad Invest ise Turkiyeye yatirim yapmak isteyen,Turkiyede olmak isteyen her bir firmaya profesyonel sekilde kurulumdan isleyise, ortakliktan pazar arastirmasina kadar gerekli olan butun hizmetleri sunacaktir.Ayrica bu iki onemli birimimizin Musiad Hollanda subemizde de temsil edilecegini ayni sekilde Turkiyeden de buraya gelerek ortak ve yatirimci olmak isteyen sirketlerede adres olacagini soylemek isterim.”

Kursuye daha sonra davet edilen Amsterdam in yeni Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy da “Türk kökenli girişimciler göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Hollanda’da Türk kökenli girişimcilerin Hollanda Gayri Safi Millî gelirinin yüzde 2’si büyüklüğünde olduğuna değinerek bu rakamın hiç de küçümsenecek bir veri olmadığını söyledi.

Programin konusma bolumunun sona ermesi ile davetliler kendi aralarinda sohbet edip network calismasi yaptilar.



Bir cevap yazın