• Çar. May 1st, 2024

FIRINCILAR ZAMLARA VE ZORLUKLARA KARŞI BİRLİK KARARI ALDI

FIRINCILAR ZAMLARA VE ZORLUKLARA KARŞI BİRLİK KARARI ALDI

Özcan Özbay

Tüm Dünya da olduğu gibi Hollanda da da enerji sektöründe baş gösteren sıkıntılar ve çozümleri arayışı çerçevesince biraraya gelen Türk kökenli fırın sahipleri ve toptancılar zamlara ve zorluklara karşı birlik olma kararı aldı.



Uzun zamandır Hollanda da toptancılık yapan Murat Çiçek`in kendi insiyatifinde organize ettiği bilgilendirme toplantısından birlik kararı çıktı. Ülke genelinde 15 firmanın katıldığı toplantıda bilgilendirme amaçlı konulara hakim kişiler birer konuşma yaparak soruları cevapladı.



Konuşmacıların ardından konuşan Murat Çiçek özellikle kalite ve personel sıkıntısında çocum arayışında olduklarını belirterek “Türkiyeden eleman getirebilmenin bazı ön şartları var. Örneğin BV şirketi olan fırıncılar Türkiye den eleman getirebilirler. 25 yaş altı elemanlar için 3.800 euro brüt maaş vererek getirebilecekleri bu elemanlar 5 yıl süre ile aynı iş yerinde çalışmak zorundalar, aksi halde yurtdışı olurlar. 30 yaş üzeri elemanlar için bu brüt maaş yükselecektir.”dedi.

Devlet desteği konusunda da konuşan Çiçek “Devlet biz fırıncılara eğer elemanınız varsa ve işi bilmiyorsa onun eğitimi için ekonomik destekler sağlıyor, bunlar değerlendirilebilir.”dedi.



Toplantı boyunca soru cevap ve fikir alışverişi yapılarak tüm konular tüm detayları ile masaya yatırılırken toplantı sonrası ortak karar birlik çağrısı olarak geldi.

Katılımcı firmalar bir dernek çatısı altında biraraya gelerek daha güçlü olma yolunda ilk adım olarak 2023 yılının ilk ayının 15 inde yeniden biraraya gelme kararı aldı.


Bir cevap yazın