• Cts. Tem 27th, 2024

HOLLANDA POLİSİ BAŞÖRTÜSÜ TAKAMAYACAK

ByHaber Merkezi

Kas 19, 2022

HOLLANDA POLİSİ BAŞÖRTÜSÜ TAKAMAYACAK

Özcan Özbay

Hollanda da görev yapan Polisler artık başörtüsü takamayacaklar. Konu ile ilgili olarak konuşan Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz “Görevde olduğum sürece Hollanda polis teşkilatında kimse başörtüsü takmayacak.”dedi.



Bakan Yeşilgöz konuşmasında “Ben görevde olduğum süre içinde Polis teşkilatında kimse başörtüsü ve Kıpa takmayacak. Polis tarafsızdır. Üniforma üzerine hiç bir dini sembole yer yoktur.”dedi.

Konu Nasıl Gündeme Geldi?



Kasım ayı başında Hollanda Polis tekilatı ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele Ulusal Koordinatörü Johan van Renswoude tarafından bir konuşmada “Polis mesai saatleri içerisinde de başörtüsü veya Kıpa gibi dini sembol olarak değerlendirilen kıyafetleri kullanabilmelidir” sözünün ardından gündeme düşen konu geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz`e sorulmuş ve bakan Yeşilgöz bu açıklamayı yapması ile Hollanda da gündem olmuştu.



Polisin üniforma giydiği sürece tarafsızlığını koruması gerektiğini vurgulayan bakan Yeşilgöz “Bana göre Polis üniforması toplum içinde tarafsızlığın sembolüdür. Herhangi bir sembolü polis üniforması üzerine giyemez kullanamaz.”dedi.


Bir cevap yazın