• Cum. Mar 29th, 2024

ROTTERDAM DAN SONRA ŞİMDİDE UTRECHT VE ARNHEM BELEDİYESİ

ByHaber Merkezi

Kas 16, 2022

ROTTERDAM DAN SONRA ŞİMDİDE ARNHEM VE UTRECHT BELEDİYESİ

Özcan Özbay

Geçtiğimiz gün İstanbulda yaşanan terör eyleminin ardından yaşamını yitirenler ve yararılar için ülke çapında olduğu gibi yurt dışın temsilciliklerinde de Türk bayrakları yarıya indirilirken buna yabancı ülkelerde destek vermeye devam ediyor.



Önce Rotterdam anakent belediyesinin, Belediye binası gönderine Türk bayrağı çekerek yarıya indirmesi ülkede yaşayan vatandaşlarımızın gönlünü kazanırken, şimdide Arnhem belediyesi Denk Partisi Meclis üyesi Yıldırım Usta nın olayı meclis toplantısı gündemine getirmesi ile harekete geçen yetkililer Arnhem Belediyesine Türk bayrağı çekerek yarıya indirip Türkiye ye desteklerini gösterdiler.



Bu sabah ta erken saatlerde Utrecht Belediyesinde görev yapan Denk Partili meclis üyeleri Utrecht belediye binasında aynı eylemi gerçekleştirdiler.



DENK Partisi Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta’nın, Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’a dün yapmış olduğu Türk bayrağının yarıya indirilmesi çağrısına, Belediye Başkanından yanıt gecikmedi.

Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, DENK Partisi Belediye Meclis Grubu Üyeleri ve Arnhemli 7 Türk sivil toplum kuruluşundan müteşekkil Arnhem Türk Platformu (TPA) yöneticileri ile birlikte, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak ve Arnhem Türk Toplumu ile dayanışma içerisinde olduklarını göstermek maksadıyla, Türk bayrağını göndere çekip, akabinde yarıya indirdiler. Arnhem Belediye Meclisi DENK Grup Başkanı Yıldırım Usta yaptığı açıklamada: “Belediye Başkanı Marcouch’a, alicenaplığından ötürü teşekkür ederiz. Arnhem Türk Toplumu İstanbul’da gerçekleşen terör vahşetinden dolayı öldükça sarsılmış vaziyette. Arnhem bünyesinde, anavatanlarıyla kuvvetli bir gönül bağı olan, büyük bir Türk toplumu barındırmaktadır. Bu güzelliği yaparak yüreklerine az da olsa bir ferahlık getirdiniz. Türk toplumu adına ziyadesiyle memnun olduğumu ifade etmek isterim”, dedi.



Böylelikle DENK Partisinin çabaları neticesinde Arnhem, Rotterdam’dan sonra Türk bayrağını yarıya çeken ikinci Hollanda belediyesi olurken, bunları Deventer ve Utrecht belediyeleri takip etti. DENK Partisi Dordrecht Belediye Meclis Üyesi Mehmet Safrantı ve Venlo Belediye Meclis Üyesi Selim Özçelik’in girişimleri neticesinde ise Dordrecht ve Venlo Belediye Başkanları taziye mesajı yayımladılar.

Amersfoort Belediye Başkanı ise, DENK Amersfoort Belediye Meclis Üyesi Tahsin Bülbül’ün istemi üzerine, önümüzdeki cuma günü 3 Türk camiine taziye ziyaretinde bulunulacağını ifade etti.


Bir cevap yazın