• Sal. Nis 23rd, 2024

DAR GELİRLİ AMSTERDAMLILARA MÜJDE YARIN BİN EURO HESABINIZDA

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2022

DAR GELİRLİ AMSTERDAMLILARA MÜJDE YARIN BİN EURO HESABINIZDA

Özcan Özbay

Amsterdam belediyesi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile bu yılın ve gelecek yılın enerji yardımlarını toplu olarak bankanıza yatıracak.

Bir defaya mahsus enerji ek ücretinin miktarı, hane başına 1.800 €’ya yükseltilmiştir. Bu miktarın 800 Euro’su Amsterdam ve Weesp’teki hanelerin büyük bir kısmına ödenmiştir. 800 € aldıysanız, 11 Kasım’da otomatik olarak ekstra 1.000 € alacaksınız.



Belediyeden bir mektup veya para almadınız. Enerji ödeneği almaya hakkınız olduğunu düşünüyorsunuz. Örneğin, çalışarak çok az kazandığınız için. Ardından enerji ödeneği için başvurun. Aşağıda listelenen koşulları sağlamanız gerekir. Başvurunuz kabul edilirse, hesabınızda 1.800 € veya 1.000 € alacaksınız.



Yapacağınız başvuru sonrasında Belediye, şartları yerine getirip getirmediğinizi değerlendirecektir. 8 hafta içinde size bir mektup gönderilecek. Mektup, parayı alıp almayacağınızı belirtir. Bu süre daha kısa olabilirdi ancak insanların yoğuntalebi yüzünden bazen 8 haftayıda aştığı belirtildi. Bu nedenle mektubu almanız 8 haftadan uzun sürebilir.

Önemli konu; bu uygulama sadece Amsterdam sınırları içerisindeki dar gelirlileri kapsamakta, diğer belediyelerin uygulamaları daha önce belirtildiği gibi devam edecek.



Henuz enerji yardimi icin muracaat etmeyenler bu adresten muracaatlarini yapabilirler.
https://formulieren.amsterdam.nl/TriplEforms/DirectRegelen/formulier/nl-NL/evAmsterdam/energietoeslag.aspx/Inleiding



Bir cevap yazın