• Çar. Nis 24th, 2024

HOLLANDA’DA 7.ALTIN LALE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ByHaber Merkezi

Eki 30, 2022

HOLLANDA’DA 7.ALTIN LALE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Özcan Özbay

Her yıl, Hollanda’da geleneksel olarak yapılan Altın Lale Ödül Töreni ve Cumhuriyet Balosu, bu yıl 7.si muhteşem bir törenle Den Haag’ta gerçekleşti. Sa Baran’ın sunduğu tören, saygı duruşu ve sonrasinda iki ülkenin Marşlari ile devam etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Cüneyt Arkın anısına düzenlenen 7. Altın Lale Ödül Töreni, Cüneyt Arkın’ı anlatan film ve röportajlarından oluşan film gösterileriyle devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını, Türkiye Cumhuriyeti Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ali Erbaş gerçekleştirdi. Erbaş, gecenin sonuna kadar salonda konuklarla beraber gecenin coçkusunu paylaşarak herkesin takdirini kazandı.



Törende Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılar seslendirildi ve halk oyunları gosterileri düzenlendi. Altın Lale Onursal Başkanı Bülent Türker, yaptığı konuşmada ‘Amacı sadece Cumhuriyet’in değerlerini Türkiye dışında tüm dünyada yaşatmak olan ve her yıl binlerce çocuğu giydiren ve sahipsiz canlara, sokak hayvanlarına destek olan vakfımız, Hollanda ve Türkiye tarafından kabul edilen resmi bir vakıf olarak hizmete devam etmektedir. 7 yıldır birçok başarılı kişi ve kuruluş Altın Lale Ödüllerine layık görüldü. Amacımız başarılı kişi ve kuruluşları ödüllendirmektir.’ dedi.



Geçtiğimiz yıllarda Naim Süleymanoğlu, Türkan Şoray, Ediz Hun, Nukhet Duru ve Fatma Girik gibi ünlü isimlerin katıldığı ödül törenine, bu yıl Türk pop müziğinin sevilen ismi Yonca Evcimik katıldı.Müzik kariyerinin yanı sıra hayvan hakları savunuculuyla da örnek olan Yonca Evcımık, Altın Lale Onur Ödülüne layık görüldü. Hollanda‘da yasayan Türk hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Evcimik, gecede birde sarki soyledi.

Gecede,Türk futboluna damga vuran dört büyük takımın imzalı formaları, geliri sokak hayvanları ve engelliler yararına aktarılmak üzere açık artırmayla satıldı.



Bu yıl 7.si yapılan Hollanda Altın Lale ödülleri ve sahipleri söyle;

Yılın Hayırsever Ödülü -Hollanda Türk Gönüllüleri Vakfı adına Başkan Nilgün Şahin
Yılın İş Kadını Ödülü- Uluslararası davalarda büyük başarı kazanan Av. Funda Çelen
Yılın İş Adamı Ödülü- Murat Özbiçer
Yılın Genç Girişimcisi Ödülü- Hüseyin Erdem ve Yusuf Erdem kardeşler
Yılın Sağlık Ödülü- Dr . Kubra Umar.
Yılın Hukukçusu Ödülü- Av İsmet Özkara
Yılın Sporcusu Ödülü- Hollanda ve Avrupa kikboks Şampiyonu olan Tuncay Şanlıtürk
Yılın Derneği Ödülü- Turkuaz Utrecht adına Başkan Asım Bölükbaş.
Yılın Kültür Sanat Ödülü- Betül Aslı Bayram
Yılın Eğitim Ödülü – Güney Vakfı adına Emine Güney
Yılın Juri Özel Ödülü – Hollanda’da heykeli dikilen ilk Türk Alihan Uzun
Yılın Basın Ödülü – Mahmut Eröztürk, Güncel Haber



Bu yıl ilk kez verilen Almanya Özel Ödülü Kanal Avrupa’dan Zeki ŞAHİN’e, Cüneyt Arkın Onur Ödülü Türkiye’den Kanal D Haber Muhabiri İbrahim KONAR’a ve Altın Lale Ödülü ise Türk Pop Müziğinin sevilen sesi Yonca EVCİMİK’e Altın Lale Vakfı Onursal Başkanı Bülent Türker tarafından takdim edildi.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Geceye katılan ses sanatçısı Ülkü Dursun’un muhteşem konseri ile Atamızın sevdiği parçalar seslendirildi. Ve yine gecede konuklar dans edip eğlendiler. İzmir Marşı eşliğinde,gecenin muhteşem pastasını Yonca Evcimik kesti ve birlikte marşlar söylendi.


Bir cevap yazın