• Cts. Nis 20th, 2024

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILINI COŞKU İLE KUTLADIK

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILINI COŞKU İLE KUTLADIK


Özcan Özbay

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği ile Deventer, Amsterdam ve Rotterdam Başkonsolosluklarının birlikte evsahipliği yaptıkları Cumhuriyet Resepsiyonuna üst düzey katılım oldu.

Lahey Büyükelçimiz, Amsterdam, Rotterdam ve Deventer Başkonsoloslarımızın ev sahipliğinde, Çörendon Oteli salonlarında yapılan törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, STK Temsilcileri, Sporcular ve Natoda görevli askeri erkan da katıldı.



Saygı duruşu ve Hollanda ile Türkiyenin istiklal marşlarının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Cumhuriyet kutlama mesajı okundu. Sonrasında kürsüye gecenin evsahiplerinden Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Şaban Dışlı davet edildi. Büyükelçi Dışlı yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü Hollanda Türk Toplumu’nun siz saygıdeğer mensuplarıyla birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. “Türk milletinin istiklalini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır” ilkesini rehber edinen Milletimiz, Kurtuluş Savaşımız ve onu takip eden dönemde, her tür zorluğun altından kalkmaya, imkansız görünen zaferleri kazanmaya ve nihayetinde Cumhuriyetimizi kurmaya muktedir olmuştur.”dedi.



Hollanda da kaldığı Dört yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları da anlatan Büyükelçi Dışlı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Lahey Büyükelçisi olarak atanmamdan bu yana geçen dört yıl içerisinde, bir yandan iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştım, diğer yandan ise Hollanda’da yaşayan Türk toplumuyla yakın temas içinde olma, onların sıkıntılarını daha iyi anlama ve çözüm yolları üretme gayesinde oldum. Dört yıllık görev sürem boyunca öncelik verdiğim konular ekonomik ilişkilerin yanısıra Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun, yani sizlerin buradaki huzur ve güvenliği olduğunu birçok vesileyle vurguladım. Ne mutlu ki, buradaki toplumumuzun Hollanda ekonomisine ve toplumsal yaşamına sağladığı katkılar ve kendinden sonraki kuşakların daha da iyi koşullarda yaşamasına yönelik çabalar daha da artmıştır. Sizlerin burada birlik, beraberlik içinde değerli katkılarınızla Hollanda ile her alandaki ilişkilerimizin önümüzdeki dönemde güçlenerek gerçek potansiyelini yakalayacağına inanıyorum.”dedi.



Son olarak kürsüye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı davet edildi. Kaymakçı yaptığı konuşmada gördüğü birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Cumhuriyetin kazanımlarından bahsetti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Programın son bölümünde davetlilere yapılan ikram ile sohbet bölümüne geçildi ve program daha sonra sona erdi.


Bir cevap yazın