• Cum. Nis 26th, 2024

İWAS kapsamında düzenlenen 23 Yaş Altı Eskrim Dünya Şampiyonası sona erdi.

8 ülkeden 50 sporcunun yarıştığı turnuvada, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu sporcusu Elke Lale Van Achterberg yarıştığı iki kategoride de kürsü sevinci yaşadı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
İlk gün ilan ettiği Flöre dünya ikinciliğinin ardından, organizasyonun son gününde Elle, Epe kategorisinde ikinci sırayı elde etti.



Brezilya,São Paulo, Centro de Treinamento Paraolímpico Brasileiro spor merkezinde Epe Grup (pool) maçlarında karşılaştığı tüm rakiplerini yenerek (5-1, 5-1, 5-4, 5-1) turnuva klasmanına ikincilik olarak yerleşti. Aldığı grup birincili ile son 16 turunu bay geçen Achterberg çeyrek finalde Alman Denisse Hutter’ı 15-2 ile geçti. Tbesf sporcusu yarı finalde ise Macar Ana Nadasdy karşısından 15-10’luk üstün gelerek adını finale yazdırdı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Epe kategorisi finalde karşı karşıya geldiği rakibi Fransız Clemence Delavoipiere ile maç skoru 8-8 bitmesine rağmen kura atışı (priority) ile sporcumuz mağlup ayrılan taraf oldu.

Elke Lale Van Achterberg, daha önce gençler dünya şampiyonasında elde ettiği 1 altın, 6 gümüş ve 9 bronz madalyanın yanına, 2 gümüş madalya daha ekledi. Böylece son 5 şampiyonada, Epe ve Flöre kategorileri hiçbir zaman ilk üçün dışında bitirmeyen Van Achterberg başarısını geliştirdi.





Bir cevap yazın